Η Πορτογαλία θα συνεχίσει

Ενώ η Μπουντεσλίγκα καθυστερεί την απόφασή της σχετικά με το πότε θα γίνει επανεκκίνηση, στην Πορτογαλία αυτό αναμένεται από τα τέλη Μαΐου. Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα (30/4) το απόγευμα ότι το τουρνουά θα πρέπει να έχει επιστρέψει ως το τέλος αυτού του μήνα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η υπαίθρια προπόνηση θα επιτραπεί από τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Η Μπουντεσλίγκα περίμενε το Ο.Κ., αλλά σήμερα οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν την απόφαση μέχρι την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19.

Στην Ισπανία, η κυβέρνηση συμφώνησε σήμερα στο πρωτόκολλο που της παρουσίασε η La Liga, έτσι ώστε οι ισπανικοί σύλλογοι να μπορούν να συνεχίσουν τις προπονήσεις από τις 4 Μαΐου, διατηρώντας -αρχικά- τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Η Ιταλία αγωνίζεται να λάβει το ίδιο χρονοδιάγραμμα, αλλά το τελευταίο κυβερνητικό διάταγμα επιτρέπει στους πολίτες να τρέχουν σε πάρκα από τις 4 Μαΐου, ενώ οι αθλητές στα ομαδικά αθλήματα δεν μπορούν να αθληθούν σε προπονητικά κέντρα – ακόμη και με μέτρα κοινωνικής απόστασης – έως τις 18 Μαΐου.

Η Serie A και η Ένωση Ποδοσφαιριστών ζήτησαν να αλλάξει αυτό, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν τη δουλειά τους από τις 4 Μαΐου, κάτι που θα τους έβαζε σε καλό δρόμο για να παίξουν στις αρχές Ιουνίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy