Πάμε για σταδιακή άρση των μέτρων μετά το “πράσινο” φως

Συνέρχεται σήμερα Δευτέρα (27/04) η διυπουργική Επιτροπή, προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρόταση για την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και χαλάρωσης των μέτρων διακίνησης των πολιτών.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και την Τετάρτη θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.
Ο μονοψήφιος αριθμός των νέων κρουσμάτων και χθες, οδήγησε την επιδημιολογική ομάδα στο ν΄ ανάψει «πράσινο φως», για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων.

 

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, «μετά και τα σημερινά ενθαρρυντικά στοιχεία, συμπληρώνεται μια αξιόπιστη επιδημιολογική εικόνα που μας επιτρέπει να οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι μπορούμε πλέον να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Η Επιστημονική Επιτροπή θεωρεί ότι με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας ανοίγει ο δρόμος για την χαλάρωση των απαγορεύσεων τις επόμενες μέρες. Να μας επιτρέψετε να μην μπούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί θέλουμε πρώτα να ενημερώσουμε αναλυτικά την πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για τις αποφάσεις».
Τα ευχάριστα νέα ανοίγουν το δρόμο για το επόμενο βήμα, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Σε ανάρτησή του, στον λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Ιωάννου έγγραψε επίσης ότι «έχουμε πλάνο για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα».
Ο ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε ότι η διυπουργική Επιτροπή θα λάβει υπόψη της όλα τα δεδομένα, επιστημονικά, οικονομικά και κοινωνικά, που θα παρουσιαστούν από την επιδημιολογική ομάδα και τη συμβουλευτική επιτροπή.
Η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να γίνει σε τέσσερις φάσεις.
Κάθε φάση αναμένεται να αρχίζει μετά από πάροδο δύο εβδομάδων, οπότε και θα αξιολογείται η κατάσταση από τους ειδικούς. Αν υπάρχουν αυξημένα κρούσματα τότε θα υπάρχει επαναφορά στα μέτρα για προστασία του κοινού.
Νοείται ότι σε κάθε άνοιγμα θα τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής από το κοινό.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy