“Πολλές ομάδες θα κινδυνεύσουν με πτώχευση”

Για τα οικονομικά θέματα που ταλανίζουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τις ομάδες μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ,Νικ Νικολάου σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «Financial Mirror».
O Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ έκανε λόγο για ισχυρό οικονομικό πλήγμα και στάθηκε στην διακοπή των εισοδημάτων των Κυπριακών συλλόγων λέγοντας πως η ζημιά ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια. Τόνισε επίσης πως οι σύλλογοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά, με τεράστιες απώλειες που υπολογίζονται στα πέντε εκατομμύρiα ευρώ καθώς δεν θα έχουν την δυνατότητα προπώλησης εισιτηρίων διαρκείας αφού, αφενός δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα μπορέσει ν’ αρχίσει η νέα χρονιά και αφετέρου, θεωρείται απίθανο να διεξαχθούν αγώνες στην παρουσία φιλάθλων εντός του 2020. Ιστορικές ομάδες, που αγωνίζονται κυρίως σε μικρότερες κατηγορίες θ’ αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο διάλυσης, ωστόσο σύμφωνα με τον Νικ Νικολάου, η ΚΟΠ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τις βοηθήσει.
Ανέφερε επίσης πως η κρίση θα επηρεάσει την ικανότητα των Κυπριακών ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη, να είναι ανταγωνιστικές εντός γηπέδου καθώς θα επηρεαστεί η ρευστότητα τους. Αναφέρθηκε, τέλος, στις επαφές με τους ποδοσφαιριστές για το θέμα των απολαβών τους και επεσήμανε πως όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα έχουν απώλειες και άρα όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουν στην επιβίωση του.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy