Οι 11 «ηλίθιοι» της καραντίνας

Τα κρούσματα «βλακείας» από έντεκα ποδοσφαιριστές νίκησαν και τον ντόρο του… ιού, βρίσκοντας θέση στην διόλου τιμητική ενδεκάδα των απείθαρχων αυτής της καραντίνας.

Καμπάνιες για το #ΜένουμεΣπίτι, ένας σωρός challenges, TikTok, γυμναστική κατ’ οίκον, εποικοδομητικός χρόνος με την οικογένεια. Οι ποδοσφαιριστές στην πλειονότητά τους προσαρμόστηκαν ιδανικά με τις νέες συνθήκες που προκάλεσε ο κορονοϊός (και) στο άθλημα, διοχέτευσαν με πολλού τρόπους την ενέργειά τους, αλλά πάντα θα υπάρχει μια μικρή μερίδα να μπαίνει σφήνα στον κανόνα.

Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες που η απαγόρευση γενικής/μερικής κυκλοφορίας ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δεν ήταν λίγοι οι επιφανείς παίκτες που έκαναν του κεφαλιού τους και επέφεραν σύγχυση με την συμπεριφορά τους. Άλλοι για προπονήσεις με παρέα σε εξωτερικό χώρο, άλλοι για το ρεσιτάλ επιπολαιότητας που συνιστά ένα πάρτι εν μέσω πανδημίας, αρκετοί απασχόλησαν για τους λάθος λόγους, δέχτηκαν πρόστιμα και τώρα κοσμούν μια διόλου τιμητική ενδεκάδα. Η «Sun» έφτιαξε ανά θέση το σχήμα των 11 απείθαρχων της Premier League, κάνοντας… φάουλ στην περίπτωση του Νταβίντ Οσπίνα και χωρίς διάθεση να κουνήσουμε το δάχτυλο στους εν λόγω κυρίους, αυτή η αρνητική θέση θα πρέπει να τους γίνει μάθημα ενόψει της επιστροφής στην κανονικότητα.

Τερματοφύλακας: Νταβίντ Οσπίνα

Η αγγλική εφημερίδα εδώ θα πρέπει να ανακαλέσει για τον Κολομβιανό κίπερ, ο οποίος εντοπίστηκε στη Νάπολη να ψωνίζει σε σούπερ-μαρκετ, πράγμα που είναι καθ’ όλα νόμιμο στην Ιταλία και δη στον Νότο. Συνεπώς, χρειάζεται να βρει άλλον τερματοφύλακα.

Αμυντικοί: Σερζ Οριέ, Νταβίντ Λουίζ, Κάιλ Ουόκερ, Ράιαν Σεσενιόν

Οι ακραίοι αμυντικοί της ενδεκάδας και της Τότεναμ φέρθηκαν επιπόλαια, καθώς μαζί με τους Εντομπελέ, Σάντσες και τον Σισοκό που βρίσκεται στους μέσους, βγήκαν για προπόνηση στο ύπαιθρο, χωρίς να υπολογίσουν το social distancing. Σε άλλο στρατόπεδο Λονδρέζων, ο Νταβίντ Λουίζ μαζί με συμπαίκτες του στην Άρσεναλ έσπασαν την καραντίνα. Το αποκορύφωμα της αμυντικής τετράδας είναι η περίπτωση του Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος κάλεσε σπίτι του δύο αιθέριες υπάρξεις και έναν φίλο του, το σκανδαλώδες περιστατικό βγήκε στο φως και ο ίδιος πλήρωσε πρόστιμο και απολογήθηκε για την πράξη του.

Μέσοι: Μούσα Σισοκό, Γκρανίτ Τζάκα, Τζακ Γκρίλις

Τόσο ο Γάλλος χαφ της Τότεναμ, όσο και ο Ελβετός κόφτης της Άρσεναλ ανήκουν στις υποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ακόμη κι αν είχαν πράξει όμως ανεξάρτητα με διαφορετικό τρόπο, δύσκολα θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν την «βλακεία» που χαρακτήρισε τον Τζακ Γκρίλις. Ο Άγγλος μέσος της Άστον Βίλα παρότρυνε τον κόσμο να μένει σπίτι και λίγες ώρες αργότερα έσπασε την καραντίνα για να πάει σε πάρτι και τράκαρε και το αυτοκίνητό του.

Επιθετικοί: Νικολά Πεπέ, Αλεξάντρ Λακαζέτ, Ουμάρ Νιασέ

Ο Ιβοριανός εξτρέμ είχε τη φαεινή ιδέα να πάει για 5Χ5 με φίλους, ενώ είχε κηρυχθεί καραντίνα στη χώρα. Ο Λακαζέτ σε λίγο πιο ήπια μορφή παράβασης, βρέθηκε στον δρόμο για να πάει να πλύνει το αυτοκίνητό του, ανήκοντας κι εκείνος στο γκρουπ των παικτών της Άρσεναλ που προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις. Από πλευράς Έβερτον, η αστυνομία έπιασε επ’ αυτοφώρω τον Νιασέ, ο οποίος ήταν στο αμάξι με έναν φίλο και δύο γυναίκες στις 21:30, ώρα που υποτίθεται πως έπρεπε να βρίσκεται στο σπίτι βάσει κανονισμών.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy