Το τελευταίο γκολ του Μαραντόνα και το δεύτερο Σκουντέτο (video)

Στις 22 Απριλίου του 1990 ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε για τελευταία φορά στο Καμπιονάτο και με εκείνο το 2-4 στην Μπολόνια, η Νάπολι προσπερνούσε τη Μίλαν μία στροφή πριν τη στέψη.

Ηταν 22 Απριλίου του 1990 και η Νάπολι έπαιζε στο «Ρενάτο Νταλ’ Αρα». Κυνηγούσε τον τίτλο και μπροστά της είχε την εκπληκτική Μίλαν του Αρίγκο Σάκι. Οι Ναπολιτάνοι επικράτησαν 2-4 της Μπολόνια, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να σκοράρει για 16η φορά στο πρωτάθλημα και 115η με τους Παρτενοπέι. Τότε, κανείς δεν είχε καταλάβει ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που θα τον έβλεπαν να βρίσκει δίχτυα στο Καμπιονάτο.

Λίγο αργότερα η Μίλαν γνώριζε ήττα έκπληξη από τη Βερόνα και την επόμενη-τελευταία αγωνιστική η Νάπολι κατακτούσε το δεύτερο Σκουντέτο της ιστορίας της. Λίγους μήνες αργότερα ο Μαραντόνα θα καταδικαζόταν με 15ηνη ποινή για χρήση κοκαΐνης και δεν θα έπαιζε ποτέ ξανά στο Καμπιονάτο.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy