“Ευελπιστούμε μέχρι τη χαλάρωση των μέτρων να μηδενιστούν τα κρούσματα, ανησυχία για το άνοιγμα οδοφραγμάτων και αεροδρομίων”

Η Συμβουλευτική Επιτροπή, είπε  το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης. ανησυχεί για την πρώτη χαλάρωση των μέτρων αν θα υπάρξουν κρούσματα.

Τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει πλάνα και σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την χαλάρωση των μέτρων αρχές Μαΐου τα κρούσματα να μηδενιστούν. «Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα κι αν υπάρξει θα είναι σπασμωδικά εδώ κι εκεί που θα μπορούσαμε να το πνίξουμε έγκαιρα. Σε τέτοιο ενδεχόμενο είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Έχουν γίνει πλάνα και σχεδιασμοί».

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους ειδικούς για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων καθώς και για το άνοιγμα των αεροδρομίων.

«Πιστεύω οι περιορισμοί στα οδοφράγματα θα παραμείνουν μέχρι να κλείσουμε όλοι με τον κορωνοϊό. Το άνοιγμα των αεροδρομίων θα γίνει σε πολύ κατοπινό στάδιο. Ίσως πρέπει να ελέγχονται οι επισκέπτες από ποιες χώρες θα έρχονται. Είναι κάτι που θα το δούμε επισταμένα», σημείωσε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy