Δρ Σωτηριάδης: Δεν διαφέρει από τη γρίπη ο Κορωνοϊός –  Άρση των μέτρων εδώ και τώρα(video)

Μία πολύ διαφορετική θέση από αυτή που διατηρούν σήμερα οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας, τόσο για το ζήτημα των μέτρων όσο και για την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, εκφράζει ο επιδημιολόγος Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, ο οποίος κοινοποίησε τις απόψεις του και με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του OMEGA ΑΙΧΜΕΣ,  ο κ. Σωτηριάδης επισήμανε παραθέτοντας και στοιχεία πως «η επικινδυνότητα του ιού είναι παρόμοια με αυτή του ιού της γρίπης. Πλέον οι μελέτες επιβεβαιώνουν πως ο κίνδυνος θανάτου είναι ο ίδιος».

Ανάλογη και τοποθέτηση του σε σχέση με την νοσηρότητα: «Περίπου η ίδια είναι και η νοσηρότητα του κορωνοϊού με αυτή του ιού της γρίπης», είπε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω πως αν κανείς θέλει να σεβαστεί την επιστημονική ειλικρίνεια των δεδομένων που έχουμε μπροστά μας θα συμφωνήσει ότι η επικινδυνότητα είναι αυτή που ανέφερα», πρόσθεσε ο κ. Σωτηριάδης.

Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα ο κ. Σωτηριάδης έδωσε και στοιχεία από τις επικρατούσες απόψεις ανά το παγκόσμιο μετά και τις μελέτες, όπως είπε, που έχουν γίνει:

«Οι διεθνείς μελέτες έχουν κατεβάσει την θνητότητα ακόμη και πιο κάτω από τη θνητότητα της γρίπης.  Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στην Κύπρο είναι πολύ μεγαλύτερος από τα περιστατικά που έχουν ανακοινωθεί άρα ο παρανομαστείς του ποσοστού που νόσησε είναι πολύ μικρότερος. Εγώ τον βρίσκω στο 0.2%.»

Επικαλέστηκε και μελέτη που  έγινε στην Αμερική και αναφέρει πως ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται θα πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί 50 για να εντοπίσει κάποιος τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει με τον ιό.

Ανάγκη για άμεση άρση των μέτρων

Ξεκάθαρη ήταν η θέση του κ. Σωτηριάδη και για την ανάγκη άμεσης άρσης των μέτρων, ανάγκη που τόνισε και στην επιστολή του και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Η Κυβέρνηση καλά έκαμνε και πήρε αυστηρά μέτρα στην αρχή η Κυβέρνηση. Τώρα πια που έχουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες για τον ιό πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα στην ομαλοποίηση. «Ο πιο σημαντικός παράγοντας σήμερα για την θνησιμότητα στον πληθυσμό πλέον είναι η φτώχεια», είπε χαρακτηριστικά κ. Σωτηριάδης.

Δείτε την παρέμβαση του Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη στις ΑΙΧΜΕΣ:

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy