Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων κορονοϊού, ίσως και μηδενικοί αρχές Μαΐου

Την πρώτη εβδομάδα Μαίου αναμένονται μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων κορονοϊού, ίσως και μηδενικοί, εκτίμησε μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο ιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης.

Συνέστησε ότι έχει μεγάλη σημασία το φετινό Πάσχα να το κάνουμε μόνοι μας για να μη χαλάσουμε ότι φτιάξουμε και για να μην δούμε αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κύριος Κωστρίκης επισήμανε ότι μετά το Πάσχα αρχές του Μάη και εφόσον συνεχίζεται η καθοδική πορεία της καμπύλης θα μπορούσε να αρχίσει σταδιακά η άρση των μέτρων.

Για παράδειγμα, είπε, θα μπορούσαν σταδιακά να αυξηθούν οι έξοδοι σε δυο με τρεις, επιχειρήσεις που δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι και δεν έχουν πέραν των 15 υπαλλήλων να επιστρέψουν σιγά σιγά καθώς και μικρά καταστήματα ένδυσης και μικρά εργοτάξια. Τελευταία, είπε, θα πρέπει να μείνουν αεροδρόμια και λιμάνια.

Ο κύριος Κωστρίκης τόνισε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν στην Κύπρο ήταν μέχρι τώρα πολύ αποτελεσματικά σημείωσε ωστόσο ότι λόγω των κρουσμάτων που έρχονται με τους επαναπατρισθέντες ο αριθμός είναι σχετικά ψηλός και προκαλείται ανησυχία για τη διασπορά. Χρειάζεται, υπογράμμισε, εξαιρετικά προσεκτική διαχείριση αυτών των ατόμων που επιστρέφουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαμε στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι είπε είναι στην πρώτη γραμμή. Χρειάζεται και εκεί μεγάλη προσοχή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy