Πρωτάθλημα ΝΑΙ, κυπελλούχος ο τέταρτος της βαθμολογίας

Με αφορμή την απόφαση του Βελγίου, η UEFA και η ECA με επιστολή τους προς τις ομάδες και τις Ομοσπονδίες των χωρών της Ευρώπης, τονίζουν ότι η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων είναι η έσχατη λύση και απειλούν με αποκλεισμό όσες Λίγκες το κάνουν.

Παρ΄ όλα αυτά, για τον θεσμό του κυπέλλου η UEFA είναι πολύ πιο διαλλακτική και ουσιαστικά, τον βάζει σε… δεύτερη μοίρα, αφού τόνισε ότι αν δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η διοργάνωση και να υπάρξει Κυπελλούχος, το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα δοθεί μέσω του πρωταθλήματος.

Στην Κύπρο για παράδειγμα, αν δεν ολοκληρωθεί το Κύπελλο που βρίσκεται στην ημιτελική φάση, όπου κληρώθηκαν τα ζευγάρια Ομόνοια-Ανόρθωση και Απόλλων-ΑΕΛ), τότε θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο ο τέταρτος της βαθμολογίας και αυτό το θέμα, συζητήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα στη χθεσινή (02/04) τηλεδιάσκεψη της ΚΟΠ με τους Προέδρους των ομάδων της Α΄ κατηγορίας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy