Άλλαξαν τον τρόπο υπολογισμού των νεκρών από κορωνοϊό στην Κύπρο

Αλλαγές στον τρόπο που υπολογίζουν τους νεκρούς από κορωνοϊό στην Κύπρο ανακοίνωσε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για τα στοιχεία του κορωνοϊού στο Υπουργείο Υγείας, ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ.

Ο Δρ. Λοΐζου ανέφερε ότι « μετά και τη χθεσινή παρουσίαση των επιδημιολογικών στοιχείων, έχει τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία κωδικοποίησης της τελικής αιτίας θανάτου με χρήση του λογισμικού IRIS. Η χρήση αυτή αποφασίστηκε στην προσπάθεια να καθοριστεί όσο το δυνατό πιο σωστά η πραγματική αιτία θανάτου ασθενών θετικών στον ιό SARS-CoV-2, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ασθενείς έχουν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, στο οποίο θα μπορούσε να αποδοθεί και ο θάνατος. Με βάση τα δεδομένα στα οποία έγινε η επεξεργασία και τη θετικοποίηση εργαστηριακής διαγνωστικής εξέτασης σε θανόντα προηγούμενων ημερών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό ανέρχεται σε 13, από τους οποίους εννέα θάνατοι αποδίδονται στη νόσο COVID-19 και τέσσερις σε άλλα αίτια. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών των οποίων η αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19 είναι 66, 86% άντρες και 14% γυναίκες».

Η σημερινή ανακοίνωση θανάτου από κορωνοϊό αφορούσε άνδρα ηλικίας 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy