Μέχρι το Πάσχα υπολογίζει η ΚΟΠ, ότι θα είναι σε θέση να αποφασίσουν για ημερομηνίες επανέναρξης

Με τη συμμετοχή των ομάδων Α΄ κατηγορίας πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου το απόγευμα της Πέμπτης (2/4). Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη δεν συμμετείχε ο ΠΑΣΠ.

Οι ομάδες εξουσιοδότησαν την ΚΟΠ ούτως ώστε να συζητήσει με τον ΠΑΣΠ το πολύ σημαντικό θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.

Οι ομάδες θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να γίνουν αποκοπές στους μισθούς από την στιγμή που έχουν παραλύσει τα πάντα και δεν έχουν έσοδα. Επίσης θέλουν να υπάρξει μια παράταση στην αποπληρωμή των ποδοσφαιριστών έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Οι ομάδες αναμένουν τις επόμενες μέρες την κατάληξη των επαφών που θα έχει η Ομοσπονδία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά το τι θα γίνει με την τύχη του πρωταθλήματος δεν πάρθηκε κάποια ουσιαστική απόφαση, όπως αναμενόταν άλλωστε. Η ΚΟΠ ενημέρωσε τα σωματεία για την τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες με την ΟΥΕΦΑ. Μετέφερε στις ομάδες ξανά την πρόθεση της ΟΥΕΦΑ να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα εκεί που είναι εφικτό εξαντλώντας όλα τα περιθώρια. Γι΄ αυτό πλέον δίνει την ευκαιρία στις ομοσπονδίες/λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα εντός Ιουλίου και όχι μέχρι τις 30 Ιουνίου όπως ήταν η αρχική οδηγία.

Δεν έχουν καθοριστεί πιθανές ημερομηνίες για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η ΚΟΠ αξιολογεί την κατάσταση με την πάροδο των ημερών και μέχρι το Πάσχα υπολογίζουν ότι θα είναι σε θέση να αποφασίσουν για ημερομηνίες αν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy