“Να γίνουν οι ομάδες 14 το έλεγα και πέρσι, δεν το λέω τώρα που η Δόξα είναι στην τελευταία θέση”

Την άποψη πώς δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πίεση για ολοκλήρωση του β’ γκρουπ όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου «Καραβίδας».

 

Πώς αντιμετωπίζει τον περιορισμό λόγω κορωνοϊού: «Είμαι απομονωμένος στην εξοχή με τρεις – τέσσερις φίλους. Μάζεψα αγρέλια, ζυμώσαμε, καθόμαστε στο τζάκι και παίζουμε χαρτιά. Χρειάζεται να γυρίσουμε στις ρίζες μας. Πολύ φοβάμαι πως ακόμα δεν έχουμε αρχίσει».

Αν έχει επαφή με φίλους του στο εξωτερικό και πώς βιώνουν τα δεδομένα με τον κορωνοϊό: «Μιλάω με διάφορους συνεργάτες μου σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία. Τα πράγματα τα βλέπετε. Είναι λυπηρό να βλέπεις συνέχεια να χάνονται ζωές. Η ζωή δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και άλλα πολλά πράγματα και πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε μέρα αυτά που μας δίνει ο Θεός».

Για τους παίκτες που αποχώρησαν από τη Δόξα: «Έφυγαν λόγω του προέδρου (σ.σ. του ίδιου). Ταυτόχρονα, όμως, είμαι και πατέρας και παππούς. Δεν έχω δικαίωμα στα παιδιά να τους πω να μείνουν, έχουν οικογένειες. Μέχρι τώρα έφυγαν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Εγώ θέλω να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, το ίδιο και αυτοί. Όλοι ήθελαν να φύγουν, κάποιοι εγκλωβίστηκαν και άλλοι δεν βρίσκουν λύσεις».

Για το αν η Δόξα σήκωσε «λευκή πετσέτα»: «Καμία απόφαση δεν πήραμε. Κερδίσαμε την Πάφο, είδαμε μία διαφορετική ομάδα. Η ζωή είναι σημαντικότερη από το ποδόσφαιρο».

Για το ότι βρέθηκε στη σύσκεψη του β’ γκρουπ, με τις ομάδες να ζητούν ακύρωση του πρωταθλήματος: «Είναι λόγια του αέρα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει».

Για τη λύση που πρότειναν στη Γαλλία να ακυρωθούν τα πρωταθλήματα και να παίξουν στην Ευρώπη οι περσινοί: «Έχει κάποιο που μπορεί να σου πει ότι θα παίξουμε; Ή δεν θα παίξουμε; Διάβαζα ότι στη Γαλλία ζητούν το πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως μη γενόμενο. Δεν ξέρει κανείς, ότι απόφαση και να παρθεί θα υπάρχουν κάποιοι ευνοούμενοι και κάποιοι αδικημένοι».

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι δεν είναι ορθή λύση να μην διεξαχθούν οι αγώνες του β’ γκρουπ; «Γιατί δεν ακούγεται καλά. Στο β’ γκρουπ δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Στο πρώτο γκρουπ παίζονται λεφτά, Ευρώπη και πρωτάθλημα. Αν πούνε ότι πάμε με 14 ομάδες έστω προσωρινά και πάμε σπίτι μας δεν είναι καλό σενάριο; Το πρώτο γκρουπ να παίξει τουλάχιστον τον Ιούνιο».

Για το αν θα δεχόταν το σενάριο με τις 14 ομάδες: «Να γίνουν οι ομάδες 14 το έλεγα και πέρσι, δεν το λέω τώρα που η Δόξα είναι στην τελευταία θέση. Είναι οι έξι μεγάλοι, η Πάφος και ο Ολυμπιακός που έκανε προϋπολογισμό 2.5 εκατομμυρίων».

Και γιατί να γίνουν 14 οι ομάδες; Δεν θα ήταν πιο ορθό να μείνουν 10 ομάδες στην Α’ Κατηγορία; Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός; «Για να το λες πρέπει να είσαι μαλλωμένος με το ποδόσφαιρο. Εγώ που είμαι πρόεδρος μίας μικρής ομάδας θα μου κάνεις το όνειρο της Α’ κατηγορίας… όνειρο απατηλό».

Το καταληκτικό σχόλιο και το μήνυμα: «Όλοι να πάνε σπίτι τους και όταν τελειώσει το κακό με τον κορωνοϊό να δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι πράγματα που πρέπει να βλέπουμε τώρα, δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει και αν θα γίνει. Η Δόξα ότι και να γίνει δεν αδικείται… (γέλια)».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy