ΕΕ: Πέντε εκατ. ευρώ βοήθεια στους τουρκοκύπριους λόγω κορωνοϊού

Η Κομισιόν χρηματοδοτεί την παροχή ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει την παροχή ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα λόγω του κορωνοϊού , με ενδεικτικό προϋπολογισμό ύψους 5 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η υποστήριξη της ΕΕ συντονίζεται μέσω σύμβασης με το UNDP και σε συνεργασία με διεθνή εμπειρογνώμονα στον τομέα της υγείας, τον συμπρόεδρο της δικοινοτικής επιτροπής για την υγεία και τοπικών φορέων.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, οι ανάγκες αξιολογούνται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για να διασφαλιστεί η κάλυψη των πλέον επειγουσών αναγκών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά για να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί αμέσως.

Ο ιατρικός εξοπλισμός και προμήθειες περιλαμβάνουν ιατρικό εξοπλισμό εντατικής θεραπείας, όπως αναπνευστήρες, καθώς και ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό όπως ρόμπες, προστατευτικά γυαλιά, μάσκες, δοκιμαστικά κιτ, αντιβιοτικά και αντιιικά φάρμακα.

Η πρώτη παρτίδα θα καλύψει κυρίως τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας , τα κιτ δοκιμών, τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιούνται στα τεστ και τον εξοπλισμό για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy