ΔΙΑΤΑΓΜΑ/Μόνο ευπαθείς ομάδες σε υπεραγορές & φαρμακεία μέχρι τις 10 π.μ.

Με νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας τα Φαρμακεία και οι Υπεραγορές θα εξυπηρετούν κατά τις καθημερινές ημέρες, το Σάββατο και τις Κυριακές (όπου ισχύει) από την ώρα έναρξης της λειτουργίας τους έως τις 10.00 π.μ αποκλειστικά και μόνο ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Δείτε το εν λόγω σημείο του διατάγματος: 

Με τη δημοσίευση του παρόντος Διατάγματος στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας τίθενται αμέσως σε εφαρμογή τα πιο κάτω μέτρα:

α) Απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε προσώπου σε χώρους υποχρεωτικού

περιορισμού (καραντίνα), χωρίς την άδεια του Υπουργού Υγείας, ή

εξουσιοδοτημένου λειτουργού του Υπουργείου Υγείας.

β) Απαγορεύεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο χωρίς την άδεια του Υπουργού Υγείας ή εξουσιοδοτημένου λειτουργού του Υπουργείου Υγείας να πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου πρόσωπο το οποίο είτε είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού COVID — 19, είτε ευρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού, είτε ευρίσκεται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού.

4. Από τις 06.00 π.μ. της 21ης Μαρτίου 2020 εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

α) Τα Φαρμακεία και Υπεραγορές εξυπηρετούν κατά τις καθημερινές ημέρες, το  Σάββατο και τις Κυριακές (όπου ισχύει) από την ώρα έναρξης της λειτουργίας τους έως τις 10.00 π.μ αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα:

(i) Τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων όπως αυτές έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας στο Δελτίο Τύπου, ημερομηνίας 16 Μαρτίου 2020, ή/και σε οποιαδήποτε μελλοντική αναθεώρηση του.

ii) Εξήντα ετών και άνω.

(iii) Με αναπηρίες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy