Ο Νικολά Ντιγκινί θα συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, ο Άγγελος Χαριστέας έχει ανοίξει τον κύκλο των συζητήσεων με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου βρίσκονται ωστόσο στο πλάνο της επόμενης χρονιάς του Άρη, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει συζητήσει ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον Μίκαελ Ένινγκ και τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Οσο περνάει ο καιρός βέβαια οι συζητήσεις με τους υποψήφιους προς παραμονή θα αρχίσουν να κορυφώνονται καθώς δεν υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ενόψει Ιουνίου… μία ομάδα βρίσκεται στον “αέρα” καθώς ο αριθμός των συμβολαίων που ολοκληρώνονται ανέρχεται στα 14. Η “Μ” ανοίγει τον φάκελο: συμβόλαια, καταγράφει τις προτεραιότητες με βάση τον σχεδιασμό για το χτίσιμο βασικού κορμού και αναλύει το πώς έχουν τα δεδομένα μετά τις πρώτες επαφές του Άγγελου Χαριστέα με τους ποδοσφαιριστές που θέλει να κρατήσει στον Αρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι οι προτάσεις που έγιναν ή θα γίνουν, είναι προσαρμοσμένες στην απόφαση που λήφθηκε από κοινού, από τη διοίκηση και τους ιθύνοντες του αγωνιστικού τμήματος, για οικονομικό εξορθολογισμό της εταιρίας.

Χουλιάν Κουέστα: Η διάθεση του Αρη να κρατήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα χρονολογείται από τα μέσα της περσινής σεζόν, όταν κλήθηκε από τη διοίκηση, μαζί με τον Γιώργο Δεληζήση, να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης. Σε αντίθεση με τον Έλληνα αμυντικό, στις επαφές που έγιναν τότε με τον Κουέστα παρατηρήθηκε στασιμότητα. Εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως, οι κιτρινόμαυροι έχουν μπει σε διαδικασία νέων επαφών θέτοντας ξεκάθαρα προτεραιότητα στην παραμονή του. Οι πληροφορίες θέλουν τον Αρη να έχει καταθέσει την πρότασή του στον Ισπανό, κοιτάζοντας παράλληλα και στην αγορά για παν ενδεχόμενο.

Μιχάι Κόρχουτ: Στον Ούγγρο αμυντικό έχει κατατεθεί πρόταση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε προφορικό επίπεδο τουλάχιστον οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει. Στον Αρη εκτιμούν απεριόριστα τις αγωνιστικές του δυνατότητες, αλλά και το γεγονός ότι τη φετινή σεζόν, που βρέθηκε… μόνος του, ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Χαβιέρ Ματίγια: Αρχικά, οι πιθανότητες παραμονής του δεν ήταν με το μέρος του Αρη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς ο Ισπανός μέσος δείχνει θετικός στο να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένειά του και η επιθυμία της για “εγκατάστασή” στη Θεσσαλονίκη. Ο κύκλος επαφών με τον Αρη έχει ανοίξει, κριτήριο όμως είναι το οικονομικό. Οι κιτρινόμαυροι πρότειναν στον Ματίγια αύξηση απολαβών όχι μεγαλύτερη του 30%.

Νικολά Ντιγκινί: Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Αρη και οι πληροφορίες θέλουν τον Γάλλο επιθετικό να έχει συμφωνήσει ήδη με άλλη ομάδα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ντιγκινί θα συνεχίσει στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ντάνιελ Λάρσον: Μπορεί η αγωνιστική άνοδος του Σουηδού και το γεγονός ότι είναι από τους ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας, στον Αρη όμως δεν έχουν ανοίξει ακόμη τον κύκλο επαφών μαζί του. Και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα τον ανοίξουν, καθώς και ο ίδιος ο Λάρσον δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις του με τον επαναπατρισμό πάντως να μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο.

Μπρούνο Γκάμα: Με πρόσφατες δηλώσεις του σε πορτογαλικό Μέσο, ο Γκάμα εξέφρασε την πρόθεση υπογραφής νέου συμβολαίου, δίχως όμως να υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση από πλευράς Αρη. Προφανώς ανήκει στις προτεραιότητας της διοίκησης, που θέλει να τον κρατήσει κάτοικο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αλλά βασικό κριτήριο για την παραμονή του είναι το οικονομικό. Οι κιτρινόμαυροι προσανατολίζονται στο να του προτείνουν αύξηση απολαβών, σε πρώτη φάση όμως δεν φτάνει στα επίπεδα που επιθυμεί ο Πορτογάλος. Η προσπάθεια πάντως γίνεται, και θα συνεχιστεί.

Μπράουν Ιντέγε: Η απόφαση για να μπει “πλαφόν” στα νέα συμβόλαια, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα της εταιρίας, απαγορεύει συμβόλαια τύπου Ιντέγε. Είναι δεδομένο βέβαια ότι θα γίνει εξαίρεση για τον επιθετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτή αφορά τον Νιγηριανό. Με το συγκεκριμένο ζήτημα θα ασχοληθεί αποκλειστικά ο Θόδωρος Καρυπίδης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση για το μέλλον του Ιντέγε στον Αρη.

* Οι παραπάνω επτά περιπτώσεις αφορούν τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν (και) στον φετινό βασικό κορμό της ομάδας. Πέραν αυτών των περιπτώσεων υπάρχουν κι άλλες, με τις οποίες δεν έχει ανοίξει (ακόμη τουλάχιστον) καμία κουβέντα προς παραμονή, δείγμα ίσως των προθέσεων της διοίκησης. Ο λόγος για τους Τόνσο, Ούγκο Σόουζα, Απόστολο Τσιλιγγίρη, Δημήτρη Διαμαντόπουλο και Φιορίν Ντουρμισάι

Προφανώς, οι πιθανότητες παραμονής των περισσοτέρων είναι σχεδόν μηδαμινές κι αν κάποιος έχει πιθανότητες (έστω μικρές) να συζητήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης είναι ο Πορτογάλος αμυντικός, ενώ στους θεωρητικά “φευγάτους” ανήκει και ο Αμπού Μπα. Ο δανεισμός του από την Ναντ ολοκληρώνεται και στον Αρη δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα γίνει κρούση στους Γάλλους, καθώς ο παίκτης το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει αγωνιστική αστάθεια θέτοντας προβληματισμό στους κιτρινόμαυρους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy