Το νέο οδικό δίκτυο που θα δημιουργηθεί για τις ανάγκες του νέου γηπέδου στον Ύψωνα και στο Κολόσσι

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το LemesosBlog, τα οδικά έργα που σχετίζονται με το νέο γήπεδο της Λεμεσού θα ξεκινήσουν περί τις αρχές του νέου έτους.

Το τελικό σχέδιο των έργων αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του Μαίου του 2020 και θα προσφοροδοτηθεί το 2ο εξάμηνο του 2020 με διάρκεια συμβολαίου 15 μηνών.

Σημειώνεται ότι τα σχέδια για την προώθηση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης έχουν σταλεί στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και η διαδικασία απαλλοτρίωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το 2ο εξάμηνο του 2020.

Το κατασκευαστικό κόστος υπολογίζεται να είναι της τάξεως των 5 εκ.+ Φ.Π.Α.. Σχετική πρόνοια για έναρξη εργασιών περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2020.

Στα 31 εκατομμύρια το Limassol Arena:

Το έργο ανέγερσης γηπέδου Λεμεσού με εργοδότη τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και Εργολάβο την εταιρεία Cyfield- Neophytou J.V ξεκίνησε στις 5/2/2019 και έχει συμβατική ημερομηνία συμπλήρωσης την 4/6/2021. Λόγω των αρχικών προβλημάτων και των έντονων βροχοπτώσεων αναμένεται ότι το Έργο θα καθυστερήσει κάποιους μήνες.

Το έργο περιλαμβάνει σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με χωρητικότητα 12000 θέσεων, 4 βοηθητικά γήπεδα, υπόγειο και υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

Το ποσό του συμβολαίου ανέρχεται στα €31,333.000 συν Φ.Π.Α.

Το νέο οδικό δίκτυο

Για τις ανάγκες του νέου γηπέδου, σχεδιάζονται σημαντικές αλλαγές στο οδικό δίκτυο που θα διευκολύνουν την πρόσβαση από και προς το γήπεδο αλλά και θα προστατέψουν τις οικιστικές περιοχές περιξ του γηπέδου.

Στις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε μπορείτε να δείτε τις νέες αλλαγές:

GipedoLemesos22

Στην πιο πάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τους νέους κυκλικούς κόμβους που θα κατασκευαστούν (Σημεία 2&8) και επίσης την δημιουργία εξόδου προς Λεμεσό (Σημείο 5) για διοχέτευση της κίνησης πριν την γέφυρα προς τον αυτοκινητόδρομο. Ταυτόχρονα μπορείτε να δείτε πως η προηγούμενη έξοδος προς Λεμεσό (Σημείο 4) από την οδό Λόφου κλείνει και δημιουργείται σημείο επαναστροφής.

GipedoLemesos33

Στο Σημείο 3, κάτω δεξιά στην πιο πάνω φωτογραφία, βλέπουμε το νέο σημείο εισόδου της κίνησης προς το νέο γήπεδο των επισκεπτών με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Πάφο. Δημιουργείται καινούργια έξοδος που θα οδηγεί το κοινό πάνω στην γέφυρα για πιο εύκολη πρόσβαση προς το γήπεδο. Ταυτόχρονα δημιουργούνται είσοδος και έξοδος από Πάφο προς Λεμεσό στα Σημεία 4 και 7.

GipedoLemesos44

Πηγή: lemesosblog.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy