Αλλάζει και ομορφαίνει το κέντρο και οι συνοικίες της Λεμεσού

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού από τους Οικολόγους (Πράσινη Λεμεσός)-Ηλίας Ιωακείμ μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Λεμεσός» και αναφέρθηκε στις Περιβαλλοντολογικές γειτονιές καθώς και στα πάρκα και πλατείες που πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2020 -2021.

Μετά από σχεδιασμό και μελέτη το 2020-2021 είναι η χρονιά που θα ξεκινήσουν να παραδίνονται τα έργα αναβάθμισης των συνοικιών και πάρκων στις γειτονιές της Λεμεσού. Πραγματοποιήθηκε η ανάπλαση της πλατείας της οδού Νίκου Ρούσσου, δίπλα από την ΕΤΚΟ, η οποία θα μετονομαστεί σε πλατεία Αριστείδη Κουδουνάρη και τα εγκαίνια της θα γίνουν στις 07 Μαρτίου 2020 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το έργο αυτό είναι στο πλαίσιο των παρεµβάσεων για τη ριζική αναβάθµιση των δυτικών συνοικιών της Λεµεσού και η κατασκευή της στοίχισε €290.000.

Η δεύτερη πλατεία που παραδόθηκε το καλοκαίρι του 2019 είναι η ανάπλαση της Πλατείας Φιλελλήνων, συνολικού κόστους €490.000 και η τρίτη είναι το έργο της Ανάπλασης της Πλατείας Συντάγµατος και οδού Ερµού (παλιό Λιμάνι), τα οποία τα εγκαίνια της έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Πλατεία αναγέννησης μετά από αρκετά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί μαζί με την ολοκλήρωση των έργων στη Μισιαούλη και Καβάζογλου αναμένεται να αποτελέσει ένα στολίδι ακόμα της Λεμεσού καθώς περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες στην πλατεία όπως σχεδιασμός παιδότοπου σε νέα θέση, ένταξη χώρου εκγύμνασης ενηλίκων, στοιχεία ενημέρωσης για την ιστορία του χώρου – σύνδεση με πράσινο περίπατο, ανασχεδιασμός μετώπου πάρκου ώστε να είναι ανοικτό προς τον κύριο οδικό άξονα.

Περιβαλλοντολογικές γειτονιές ξεκινούν στην περιοχή Ζακακίου – Ομονοίας, και η δεύτερη γειτονιά, στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα οι γειτονιές δημιουργούνται με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση τους και της βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ποδηλατοδρόμους, εμπλουτισμό του πρασίνου και οργανωμένους χώρους στάθμευσης. Οι γειτονιές αυτές θα αναγνωρίζονται με ειδικές σημάνσεις και μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης, ώστε να καταστούν πιο ανθρώπινες, πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο ελκυστικές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy