Πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά για την ΑΕΛ!

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα, ενώ στο 16΄μετά από λάθος του αμυντικού των γηπεδούχων ο Μαέ ανατράπηκε και σφυρίχτηκε πέναλτι. Την παράβαση ανέλαβε να εκτελέσει ο Μαέ που ευστόχησε και έκανε το 0-1 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ΑΕΛ. Μετά και το γκολ η ΑΕΛ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ενώ στο 28΄της ακυρώθηκε δεύτερο γκολ με τον Χουράδο αφού ο διαιτητής έκρινε ότι έγινε χέρι.

Στο 32΄και μετά από κόρνερ η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με αυτογκόλ του Μαέ που δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και πλέον όλα ήταν ανοικτά. Στο 41΄οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, ενώ ο αγώνας ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να προσπαθούν για την πρόκριση. Χωρίς καθυστερήσεις το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να έχει προβάδισμα στην κατοχή μπάλας αλλά και στο σκορ πρόκρισης.

Με πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Μαέ να βγαίνει μόνος αλλά το πλασέ του κόντραρε στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ στο 51΄, ενώ στο 48΄είχαμε την πρώτη αλλαγή για τους “γαλαζοκίτρινους” με τον Γκοντάλ να μπαίνει στο γήπεδο στη θέση του Γκαστανάγια. Η ΑΕΛ ήταν πιο επικίνδυνη στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και πίεζε τον αντίπαλο της. Στο 59΄μετά από φάουλ του Αβραάμ και αφού η μπάλα κόντραρε ο Χουράδο έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 61΄ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε χέρι αντιπάλου στην περιοχή του.

Στο 63΄και πάλι ο Χουράδο έπιασε την κεφαλιά αυτή τη φορά που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.. Οι γηπεδούχοι που είχαν παθητικό ρόλο είχαν ένα σουτ στο 65΄που μάζεψε εύκολα ο Βοζίνια. Στο 70΄ο Μαίντεβατς πήρε τη θέση του Χουράδο κάνοντας έτσι ο Κέρκεζ τη δεύτερη του αλλαγή. Στο 73΄μετά από κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Κυριάκου απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 75΄ωραία εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς με τη μπάλα να πηγαίνει στη γωνιά των δικτύων αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ εκτινάχθηκε και έσωσε την ομάδα του.

Οι “γαλαζοκίτρινοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πίεζαν διαρκώς τον αντίπαλο τους κρατώντας τον μακριά από την εστία τους. Το παιχνίδι κυλούσε και οι γηπεδούχοι άρχισαν να ρισκάρουν και να επιτίθενται για να πετύχουν το γκολ πρόκρισης αλλά οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ κρατούσαν πολύ σωστά. Στο 85΄η ΑΕΛ έκανε την τρίτη της αλλαγή με τον Αντάμοβιτς να παίρνει τη θέση του Αγκάνοβιτς. Τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν τέσσερα από τον διαιτητή της αναμέτρησης με τους “γαλαζοκίτρινους” να κρατάνε εύκολα το σκορ πρόκρισης και να περνούν στα ημιτελικά του θεσμού.

Πολύ καλή εμφάνιση από την ΑΕΛ, που πήρε το ζητούμενο σκοράροντας εκτός έδρας. Φάνηκε άτυχη στο αυτογκόλ που δεν της στοίχισε και με την ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα πήρε δίκαια την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου!

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy