Σέντρα από τις 30.5 με άδεια από το υπουργείο Υγείας

Οι τελευταίες 10 αγωνιστικές της κορυφαίας κατηγορίας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία, Primeira Liga, θα μπορούν να διεξαχθούν  από τις 30 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα, καθώς η χώρα αρχίζει τα περιοριστικά μέτρα. Ο Κόστα είπε ότι το πρωτάθλημα θα χρειαστεί άδεια από το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσει και ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές καθώς δήλωσε ότι μεμονωμένα αθλήματα όπως γκολφ και τένις θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν από τη Δευτέρα.

Το πρωτάθλημα διακόπηκε στις 12 Μαρτίου με την Πόρτο να είναι ένα βαθμό μπροστά από την Μπενφίκα, μετά από 24 αγωνιστικές . Η Πόρτο  έχει 60 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μπενφίκα, ενώ τρίτη είναι η Μπράγκα με 46 βαθμούς.

Η Πορτογαλία θα ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα συνεχίσει τη δράση εν μέσω της πανδημίας COVID-19, με τη Γαλλία και την Ολλανδία να έχουν ήδη ακυρώσει τις σεζόν τους. Το Βέλγιο ανακοίνωσε αρχικά ότι θα έκανε το ίδιο, αν και η απόφαση αυτή πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από τους συλλόγους και η τελική ψηφοφορία θα ληφθεί τη Δευτέρα καθώς περιμένουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την πιθανή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η Πορτογαλία ανέφερε 25.045  κρούσματα  και 989 θανάτους, ένα συγκριτικά χαμηλό ποσοστό που υποστηρίζεται από ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δοκιμών παγκοσμίως σε 37.000 ανά εκατομμύριο ανθρώπους. Το σύστημα υγείας της χώρας παρέμεινε κάτω από το 65% της χωρητικότητας των νοσοκομειακών κρεβατιών σε όλη την πανδημία, με εννέα στις 10 περιπτώσεις να θεραπεύονται στο σπίτι και μόλις το 1% χρειάζονται εντατική φροντίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy