Basket League: Οι αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ για το νέο πρωτάθλημα

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε με αρκετές αποφάσεις σχετικά με το πρωτάθλημα της σεζόν 2024-25.

Το μενού της σημερινής μέρας είχε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του ΕΣΑΚΕ αφού υπήρχε προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση στην οποία συζητήθηκαν αρκετά πράγματα και πάρθηκαν αποφάσεις για τη νέα σεζόν.

Στο επόμενο πρωτάθλημα δεν θα υπάρξει τρίτος γύρος όπως συνέβη φέτος, αλλά σίγουρα θα υπάρξει νέο σύστημα διεξαγωγής. Ακόμη δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία για το ακριβές format και είναι κάτι στο οποίο θα καταλήξουν το επόμενο διάστημα. Το πιθανότερο σενάριο φέρνει κανονικά play off μεταξύ των πρώτων οκτώ ομάδων της κατάταξης και έξι επιπλέον ματς για τις θέσεις 9-12 με αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας προκειμένου να αποφασιστεί η ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι ομάδες να έχουν 6+2 ξένους στη διάθεσή τους. Δηλαδή να επιλέγουν 6 σε κάθε ματς ανάμεσα σε 8 επιλογές. Αυτό θα διατηρηθεί μέχρι και το τελευταίο ματς των τελικών. Για παράδειγμα πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε κόψει τον Ράιτ και στη συνέχεια τραυματίστηκε ο Φαλ. Αυτό αλλάζει και σε παρόμοια περίπτωση θα μπορεί να αντικαταστθεί.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός όπως και ορισμένες άλλες ομάδες προκρίνουν τη συγκεκριμένη λύση η οποία θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

Επίσης δεν θα διεξαχθεί All Star Game όπως συνέβη πέρυσι στην Καρδίτσα. Βέβαια η περσινή γιορτή είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα ώστε να προσφέρει χρήματα στους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Και οι δύο αυτές αποφάσεις έχουν να κάνουν με τις περιορισμένες ημερομηνίες αφού φέτος υπάρχουν δύο «παράθυρα» της FIBA για το Eurobasket 2025, Νοέμβριο και Φεβρουάριο. Συνεπώς δεν χωράνε τόσα πολλά ματς.

Αυξημένο ενδιαφέρον κοινού και τηλεόρασης.

Φέτος καταγράφηκε αύξηση 30% στα εισιτήρια των αγώνων της ελληνικής Λίγκας κάτι που φυσικά έχει να κάνει κυρίως χάρη στις δύο μεγάλες ομάδες οι οποίες ειδικά στους τελικούς γέμιζαν τα γήπεδά τους. Αυτομάτως ανέβηκε η εμπορικότητα, αλλά κυρίως το τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Η ΕΡΤ παραμένει φαβορί για να φιλοξενήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και τη σεζόν 2024-25, αλλά δεν θα παίξει «μπάλα» μόνη της αφού τουλάχιστον μία συνδρομητική πλατφόρμα έχει εκφράσει ενδιαφέρον να δώσει… στέγη.

Τέλος, το Super Cup θα φιλοξενηθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά στη Ρόδο με πιθανότερη ημερομηνία το τελευταίο Σαββατοκύριακό του Σεπτεμβρίου.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy