«Πεντάρα» και «αγκαλιά» με την πρόκριση η Ουρουγουάη

Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, η εθνική Ουρουγουάης συνέτριψε την Βολιβία με 5-0 και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Ιστ Ράδερφορντ για την 2η αγωνιστική των ομίλων και η «σελέστε» του Μαρσέλο Μπιέλσα, έφθασε στην άνετη νίκη, χάρη στα τέρματα των Πελίστρι (8`), Νούνιες (21`), Αραούχο (77`), Βαλβέρδε (81`) και Μπετανκούρ (89`).

Αυτή, ήταν η 14η (!) διαδοχική νίκη της Ουρουγουάης επί της Βολιβίας στο Κόπα Αμέρικα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η «La Verde» δεν έχει νικήσει στην διοργάνωση τα τελευταία 27 (!) χρόνια.

Στον άλλο αγώνα του Γ` ομίλου, ο Παναμάς έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 2-1 των ΗΠΑ, με τα τέρματα των Μπλάκμαν (26`) και Φαγιάρδο (83`), ενώ οι «οικοδεσπότες» προηγήθηκαν στοι 22ο λεπτό με τον Μπαλογκάν.

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική, η Ουρουγουάη χρειάζεται έναν βαθμό στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ για να προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά μπορεί να πάρει το «εισιτήριο», ακόμη και σε περίπτωση ήττας, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στον Παναμά και την Βολιβία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy