Αυτές είναι οι 18 ομάδες της επόμενης Ευρωλίγκας!

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τις 18 ομάδες που θα διαγωνιστούν την επόμενη σεζόν για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της επόμενης Ευρωλίγκας!

Συγκεκριμένα, οι 18 ομάδες που θα διεκδικήσουν τη νέα σεζόν το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας, θα έχουν μία αλλαγή σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αφού η Παρί, που κατέκτησε το Eurocup, θα πάρει τη θέση της Βαλένθια, που θα αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα παραμείνουν ίδιες και θα είναι οι εξής: Οι 12 με μόνιμο συμβόλαιο, δηλαδή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Εφές, Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια (Ισπανία), Μακάμπι (Ισραήλ), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Μπάγερν (Γερμανία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία). Η Μονακό (Γαλλία), που έφτασε ξανά μέχρι τα playoffs. Ο πρωταθλητής της Αδριατικής λίγκας, Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και οι Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Παρτίζαν (Σερβία) και Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) με wild cards.

Aπό την άλλη πλευρά, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παρόλο που έχει μόνιμο συμβόλαιο και αποτελεί βασικό μέτοχο της διοργάνωσης, παραμένει εκτός λόγω της πολιτικής κατάστασης στη Ρωσία.

Όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης, αυτή ορίστηκε για τις 3 Οκτωβρίου του 2024, ενώ πάλι η Ευρωλίγκα θα συνεργαστεί με τη FIBA, έτσι ώστε τα «παράθυρα» των προκριματικών του Eurobasket τον Φλεβάρη του 2025 να μην συμπίπτουν με την αγωνιστική δράση.

«Οι σύλλογοι εκτιμούν τις συνομιλίες με τη FIBA, οι οποίες συνεχίζονται τους τελευταίους 11 μήνες. Η επίτευξη μίας ευρύτερης συμφωνίας που περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά θέματα είναι απαραίτηση ώστε να παραμείνει αυτή η δέσμευση και στο μέλλον», αναφέρει σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Ευρωλίγκα θα έχει κανονικά αγωνιστική στις 21/22 Νοεμβρίου, εν μέσω δηλαδή των πρώτων «παραθύρων» της FIBA στη σεζόν, με την Ελλάδα μάλιστα να αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία την πρώτη από αυτές τις δύο μέρες.

Tέλος, η Γενική Συνέλευση συμφώνησε σε ένα νέο σετ κανονισμών σχετικών με το Financial Sustainability & Fair Play Regulations (FSFPR), με πολύ πιθανή την καθιέρωση του salary cap, ενός κοινού ανώτατου ορίου εξόδων για τις ομάδες.

Δείτε αναλυτικά το καλεντάρι της διοργάνωσης εδώ

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy