Σλοβακία και VAR του… διαβόλου σόκαραν το άστοχο Βέλγιο του μοιραίου Λουκάκου!

Έριξε βόμβα η Σλοβακία! Η ομάδα του Καλτσόνα σόκαρε το Βέλγιο του μοιραίου Λουκάκου (1-0), ο οποίος είχε δυο ακυρωθέντα γκολ μέσω VAR και πολλές ευκαιρίες παίρνοντας την πρώτη της νίκη στο Euro!

To πρώτο μεγάλο «μπαμ» του Euro είχε θύμα το Βέλγιο και θριαμβεύτρια την Σλοβακία! Η τρομερά ψυχωμένη ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα έριξε… βόμβα με το «καλησπέρα» στον πέμπτο όμιλο επικρατώντας 1-0 με γκολ του Σχραντς στο 7′ και έπιασε κορυφή μαζί με τη Ρουμανία!

Αδιανόητη ατυχία για τους «κόκκινους διαβόλους» και απίστευτη αστοχία από τον Λουκάκου που έχασε τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ του ακυρώθηκαν δυο τέρματα έπειτα από χρήση VAR!

 

To ματς:

Ορμητική η εκκίνηση στο ματς από το Βέλγιο, καθώς μόλις στο 3′ η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο έχασε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς. Τρομερή επέλαση του Ντοκού από τα δεξιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Ντε Μπρόινε πάσαρε στον Λουκάκου που έκανε κατευθείαν το πλασέ, αλλά ο Ντουμπράβκα απέκρουσε.

Η δεύτερη «προειδοποιητική» βολή των Βέλγων ήρθε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όταν η μπάλα έφτασε κάθετα στον Λουκάκου, αλλά ο επιθετικός της Ρόμα, είδε τον Ντουμπράβκα να αποκρούει το πλασέ του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τροσάρ επιχείρησε τη σέντρα την οποία και μπλόκαρε ο Σλοβάκος τερματοφύλακας.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Σλοβακία σόκαρε τους ανώτερους Βέλγους. Από λάθος του Ντοκού, η μπάλα έφτασε στον Μπόζενικ που πάτησε με τακουνάκι την μπάλα στον Ντούντα, αυτός σούταρε ο Καστέελς απέκρουσε και ο Σχραντς πήρε το “ριμπάουντ” και από πλάγια θέση νίκησε τον έμπειρο πορτιέρε για το 1-0!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειχναν να μουδιάζουν από το γκολ της Σλοβακίας και προχωρούσαν σε εξεζητημένες προσπάθειες κυρίως από ενέργειες των Ντοκού και Τροσάρ.

Στο 21′ ο εξτρέμ της Άρσεναλ, λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Ντουμπράβκα έπειτα από το πρέσινγκ, έκανε λάθος και του την πάσαρε, αλλά το πλασέ του Τροσάρ, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η σλοβακική άμυνα ήταν εξαιρετικά στημένη και οι ποδοσφαιριστές της πολύ ψύχραιμα, έσπαγαν το πρέσινγκ των Βέλγων. Στο 31′ ο Μπόζενικ με πλασέ εκτός περιοχής απείλησε την εστία του Βελγίου με τον Καστέελς να μπλοκάρει, ενώ στο 36′ έπειτα από κόρνερ του Ντε Μπρόινε, μια ακόμη τελική καταγράφηκε για το Βέλγιο με τον Ονανά να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στην αγκαλιά του Ντουμπράβκα.

Σε μια από τις λίγες της επιθέσεις στο ματς η Σλοβακία, λίγο έλειψε να φτάσει στο 2-0. Ήταν το 40ο λεπτό όταν ο Πέκαρικ πέρασε την μπάλα με τακουνάκι στον Σχραντς, αυτός έκανε τη σέντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Χαρασλίν να κάνει το μονοκόμματο πλασέ και τον Καστέελς να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην τελευταία στιγμή του Βελγίου στο πρώτο ημίχρονο παραλίγο να έρθει η ισοφάριση. Εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Καράσκο, με τον Λουκάκου να κατεβάζει. όμως το πλασέ του ήταν τραγικό και κατέληξε άουτ.

Mε διαφορετικό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος καθώς η Σλοβακία κατέγραψε τις πρώτες τελικές με σουτ του Χαρασλίν στο 47′ και του Βάβρο στο 52′.

Το Βέλγιο ενέτεινε την πίεση του και έπειτα από ένα σουτ του Τροσάρ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ντουμπράβκα ήρθε η φάση που στιγμάτισε το ματς. Ήταν το 56ο λεπτό όταν από κόρνερ που εκτελέστηκε ο Τροσάρ έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ονανά πήρε την κεφαλιά και έστρωσε την μπάλα στον Λουκάκου που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο υψηλόσωμος φορ, ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ!

Στο 62′ ο Λουκάκου αστόχησε ξανά από πλεονεκτική θέση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, το Βέλγιο έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς. Ο Ντοκού έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντουμπράβκα έδιωξε πάνω στον Μπακαγιόκο, αυτός πλάσαρε προ κενής εστίας, αλλά ο Χάνσκο, από μηχανής Θεός, απομάκρυνε με υπερένταση!

 

Η Σλοβακία βλέποντας ότι το Βέλγιο δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις πολλές μεγάλες της ευκαιρίες, «ξεμύτισε» και στο 77′ πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Οι δυο αλλαγές του Καλτσόνα συνδυάστηκαν με τον Σουσλόφ να κάνει το γυρισμα και τον Σουσλόφ να κερδίζει κόρνερ μετά από τακουνάκι που επιχείρησε!

Στο 86′ ακόμη μια φορά η ατυχία του Λουκάκου, αλλά και το VAR έφεραν ακόμη μια φάση που καθόρισε οριστικά το ματς. Ο νεοεισελθόντας Οπεντά πήρε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε την κούρσα και γύρισε στον Λουκάκου στο σημείο του πέναλτι και αυτός με πλασέ ισοφάρισε για το Βέλγιο!

Ωστόσο ο επιθετικός της Λειψίας στο κοντρόλ χρησιμοποίησε το χέρι κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το VAR μέσω του οποίου το γκολ ακυρώθηκε με το 1-0 να μένει ως το τέλος!

ΜVP:

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέελς – Καστάνιε, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο (84′ Οπεντά) – Μανγκαλά (58′ Μπακαγιόκο) , Ονανά – Τροσάρ (74′ Τίλεμανς), Ντοκού (84′ Λουκεμπάκιο) , Ντε Μπρόινε – Λουκάκου

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο – Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα – Σχράντς (81′ Ντουρίς), Χαρασλίν (69′ Στρέλετς), Μπόζενικ (69′ Σουσλόφ)

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy