Λυτρωτής» ο Βέγκχορστ στο 2-1 της Ολλανδίας

Με «λυτρωτή» τον Βέγκχορστ, που σημείωσε γκολ (83΄) λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, η Ολλανδία επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας στο “Volksparkstadion” του Αμβούργου, σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική τ ου  4ου ομίλου του EURO 2024.

Οι Πολωνοί προηγήθηκαν στο σκορ στο 16΄ με κεφαλιά του Μπούκσα για να ισοφαρίσουν οι Οράνιε με τον Χάκπο στο 29΄.

Το ματς ήταν… χορταστικό στο πρώτο ημίχρονο με αρκετές ευκαιρίες, κυρίως από την πλευρά των Ολλανδών. Η αρχή έγινε στο 9ο λεπτό όταν μετά από καλή κυκλοφορία ο Σάουτεν πάσαρε στον Ράιντερς, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 16΄, η Πολωνία άνοιξε το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Ζιλενίνσκι, ο Μπούκσα με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού μέχρι εκείνο το σημείο η Ολλανδία ήταν η ομάδα που πίεζε για ένα τέρμα. Oι «οράνιε» αντέδρασαν και έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες με τον Φαν Ντάικ στο 20΄ (απόκρουση Σέζνι) και τον Ντεπάι στο 22΄ και στο 23΄ (άουτ και τις δύο φορές). Τελικά το τέρμα της ισοφάρισης ήρθε στο 29΄, όταν ο Χάκπο βρήκε χώρο και πήρε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σάλαμον, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πολωνού τερματοφύλακα για το 1-1. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν συνέχισε να πιέζει και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 42΄, όταν ο Σίμονς πάσαρε στον Άκε, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον Χάκπο, που απο πολύ καλή θέση πλάσαρε άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Ντεπάι έχασε καλή ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα των Ολλανδών, αλλά στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε, μετά από πάσα του Άκε, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πολωνία ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να ισορροπήσει το ματς σε γενικές γραμμές. Οι Πολωνοί έχασαν μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 58΄ όταν μετά από σέντρα του Ζαλέφκι ο Κίβιορ έπιασε το σουτ με τον Φερμπρούχεν να αποκρούει. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ζιελίνσκι που δοκίμασε το σουτ με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να αποκρούσει εκ νέου. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα και τα κατάφεραν στο 83΄, όταν ο Βέγκχορστ, που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό, με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση από πάσα του Άκε, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Φίρμαν

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερτζ): Σέζνι, Μπέντναρεκ, Σάλαμον (86΄ Μπερεζίνσκι), Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι (76΄ Πιοτρόφσκι), Ρόμαντσουκ (55΄ Σλις), Ζαλέφσκι, Ουρμπάνσκι (55΄ Σφιντέρσκι), Μπούκσα, Σ. Σιμάνσκι (46΄ Μόντερ).

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Βράι, Φαν Ντάικ, Άκε (87΄ Φαν ντε Βεν), Ράιντερς, Σούτεν, Φίρμαν (62΄ Βαϊνάλντουμ), Σιμόνς (62΄ Μάλεν), Ντεπάι (81΄ Βέγκχορστ), Χάκπο (81΄ Φρίμπονγκ).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy