Παναθηναϊκός: Οριστικό «όχι» από τον Σάρι, κλείνουν τον Ντιέγκο Αλόνσο οι «πράσινοι»

Ο Μαουρίτσιο Σάρι απάντησε οριστικά «όχι» στην πρόταση που του είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και πλέον οι «πράσινοι» στρέφονται στον Ουρουγουανό Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την προφορική συμφωνία του με το «τριφύλλι» και να αναλάβει τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Στον Παναθηναϊκό έκαναν μία τελευταία προσπάθεια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να πείσουν τον 65χρονο Σάρι να αποδεχθεί την προσφορά που του είχε κατατεθεί. Ο ίδιος όμως επικαλούμενος το σοβαρό (διπλό) οκογενειακό θέμα που αντιμετωπίζει, ευχαρίστησε τους «πράσινους» και τόνισε πως θέλει και πρέπει να παραμείνει στην Ιταλία, περιμένοντας κάποια πρόταση από σύλλογο της Serie A.

Ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός στράφηκε αμέσως προς τον 49χρονο Ντιέγκο Αλόνσο, με τον οποίο υπήρχε ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας εδώ και μέρες και συμφωνία σε προφορικό επίπεδο με τους «πράσινους» και δη τον Γιάννη Παπαδημητρίου, που είχε αναλάβει τις συζητήσεις μαζί του.

Ο Αλόνσο αναμένεται πιθανότατα τη Δευτέρα (10/6) στην Ελλάδα για να τις τελικές συζητήσεις και τις υπογραφές, προκειμένου να κλείσει για 2+1 χρόνια στο «τριφύλλι» και να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν.

Ο Αλόνσο, άλλοτε επιθετικός σε ομάδες της Ισπανίας και της Ουρουγουάης, έκανε τα πρώτα προπονητικά βήματά του το 2011 αναλαμβάνοντας κατά σειρά τις Μπέλα Βίσα, Γκουαράνι και Πενιαρόλ. Άρχισε να «χτίζει» το όνομά του στο Μεξικό, όταν κατέκτησε με την Πατσούκα το πρωτάθλημα της σεζόν 2015/16 και το Champions League της CONCACAF το 2017.

Εν συνεχεία πήγε στη Μοντερέι με την οποία κέρδισε ξανά το Champions League της CONCACAF εκείνης της σεζόν του 2018, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 συνεργάστηκε με την Ίντερ Μαΐάμι, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.

Στις αρχές του 2022 ανέλαβε την Εθνική Ουρουγουάης, την οποία καθοδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ τον Οκτώβριο του 2023 «μετακόμισε» για πρώτη φορά στην Ευρώπη ως προπονητής, διαδεχόμενος τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στον πάγκο της Σεβίλης, στην οποία έμεινε μόλις 2 μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy