Κυπελλούχος η Σπάρτα Πράγας σε τελικό με πολλά επεισόδια

Η Σπάρτα Πράγας «λύγισε» την Βικτόρια Πλζεν με 2-1 στις καθυστερήσεις του τελικού του Κυπέλλου Τσεχίας, κατακτώντας το 8ο τρόπαιο στην Ιστορία της και φτάνοντας στο εφετινό νταμπλ, ωστόσο στο φινάλε του αγώνα, δημιουργήθηκαν χαοτικές καταστάσεις, μετά την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το τελικό σφύριγμα οπαδοί εισέβαλλαν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ απ’ τη μήνη τους δεν γλίτωσαν ούτε οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον τελικό απ’ τον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από πιο δυναμική παρέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν, το γήπεδο άδειασε και οι παίκτες της Σπάρτα Πράγας σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο μετά το 2020, που τους έφερε πλέον στην κορυφή της λίστας των κατακτήσεων, ξεπερνώντας κατά έναν τίτλο τη Σλάβια.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Σπάρτα άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Ντουέ στο 79’. Στο 85’ αποβλήθηκε ο Σουλτς της Πλζεν με δεύτερη κίτρινη, όμως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Βικτόρια ισοφάρισε στο 87’ με τον Χόρι.

Η τελευταία… λέξη, ωστόσο, ανήκε στον Σέρβο Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1 για την Σπάρτα στο 90’+1’ και της χάρισε το τρόπαιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy