UECL: Έφτασε τα 411 γκολ, πρώτος σκόρερ ο Ελ Κααμπί

Υποψήφιος MVP και για το καλύτερο γκολ ο επιθετικός του Ολυμπιακού

Ένδεκα γκολ σημειώθηκαν στις πρώτες ημιτελικές συναντήσεις του Europa Conference League 2023/24, φτάνοντας τα 411 γκολ μετά από 138 αναμετρήσεις. Έχουν σημειωθεί 2,97 γκολ ανά παιχνίδι ή διαφορετικά ένα γκολ κάθε 30,2 λεπτά.

Δέκα επτά γκολ σημειώθηκαν στις προημιτελικές συναντήσεις της διοργάνωσης (9 στα πρώτα ματς και 8 στις ρεβάνς). Είκοσι πέντε  γκολ σημειώθηκαν στις επαναληπτικές αναμετρήσεις της φάση των «16» -δύο περισσότερα από τα πρώτα ματς. Στα play-off των νοκ άουτ  σημειώθηκαν συνολικά 21 γκολ.

Στην 6η αγωνιστική των ομίλων σημειώθηκαν 47 γκολ, 8 λιγότερα από την 5η αγωνιστική (55), 11 περισσότερα από την 4η (36), 12 λιγότερα από την 3η αγωνιστική (59), 8 περισσότερα από την 2η αγωνιστική (39), αλλά και 10 λιγότερα από την πρεμιέρα (57).

Μπριζ και Φιορεντίνα έχουν την καλύτερη επίθεση (από 24 γκολ), τρία περισσότερα από τον-3ο- ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός είναι 10ος με 16 γκολ. Η Φιορεντίνα  έχει και τις περισσότερες προσπάθειες (231), 12ος είναι ο Ολυμπιακός με 107.

Ελ Κααμπί (Ολυμπαικός) και Ζάχαβι(Μακάμπι Τελ Αβίβ) έχου πετύχει από 8 γκολ και βρίσκονται στην πρώτη  θέση των  σκόρερ, ο Γκονσάλες (Φιορεντίνα) έχει τις πιο πολλές προσπάθειες (32), ένδεκα  περισσότερες από τον-7ο στην κατάταξη-, Βαγγέλη Παυλίδη (ΑΖ Αλκμααρ). Να σημειωθεί ότι η Βικτόρια Πλζεν ήταν η μοναδική ομάδα που ολοκλήρωσε απόλυτη τη διαδρομή της στους ομίλους.

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, σκόρερ τριών από τα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού, στο θρίαμβο (4-2) επί της Άστον Βίλα στο «Villa Park», είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη ο Μαροκινός διεθνής επιθετικός «κοντράρεται» με τον Ενζολά, ο οποίος χάρισε στις καθυστερήσεις τη νίκη (3-2) στη Φιορεντίνα, στην αναμέτρησή της με τη Μπριζ.

Για το καλύτερο γκολ (σ.σ: το δεύτερο δικό του), ο Ελ Κααμπί, έχει «αντιπάλους» τους  Τιάγκο (Φιορεντίνα), Γουότκινς (Άστον Βίλα) και Σοτίλ (Φιορεντίνα).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy