Στην επιφάνεια οι συνομιλίες για το γκολ-φάντασμα στο clasico: «Δεν έχουμε απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή»

Ποια η συνομιλία μεταξύ διαιτητή και VAR για την μη κατακύρωση του γκολ του Λαμίν Γιαμάλ στο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Ακόμη δεν έχει καθίσει η σκόνη από τη συζήτηση για τη διαιτησία του clasico με αποκορύφωμα τη μη κατακύρωση του γκολ του Λαμίν Γιαμάν κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (3-2). Η ισπανική ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τον διάλογο ανάμεσα στον διαιτητή Θέσαρ Σότο Γράδο και το VAR.

Όπως προκύπτει, αμφότεροι έκριναν πως από τη στιγμή που δεν υπήρχε ξεκάθαρο τηλεοπτικό πλάνο που να δείχνει ολόκληρη την μπάλα να έχει περάσει τη γραμμή της εστίας του Αντρέι Λούνιν, αλλά και από τη στιγμή που δεν υπάρχει τεχνολογία γραμμής στη LaLiga, αποφάσισαν να μην κατακυρώσουν το γκολ του 16χρονου μεσοεπιθετικού.

Αναλυτικά ο διάλογος όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των ηχητικών:

Διαιτητής: Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει περάσει ολόκληρη.

VAR: Θα το τσεκάρουμε, Θέσαρ. Περίμενε λιγάκι.

Διαιτητής: Περιμένουμε. Δεν υπάρχει goal line technology. Περιμένουμε το VAR. Ίσως ήταν γκολ. To βλέπουμε. Όχι, δεν υπάρχει goal line technology.

VAR: Σέρχιο, σταμάτησε το την στιγμή που ο Λούνιν πιάνει την μπάλα και πήγαινέ το πίσω. Περίμενε ένα δευτερόλεπτο διότι το γυρίζουμε 360 μοίρες διότι δεν έχουμε πλάνο.

Διαιτητής: Περιμένουμε. Δεν γνωρίζουμε.

VAR: Το έχουμε σταματήσει, μας κρύβει το σώμα του Λούνιν. Περίμενε ένα δευτερόλεπτο. Ψάχνουμε ακόμα απόδειξη. Αυτό δεν μου κάνει, ούτε αυτό, ούτε αυτό, επόμενο, ούτε αυτό, ούτε αυτό…

Διαιτητής: Δεν βιαζόμαστε, είναι μια απόφαση πολύ σημαντική, δεν βιαζόμαστε. βλέπουμε όλες τις κάμερες.

VAR: Δεν έχουμε άλλες. Επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε άλλες κάμερες;

Διαιτητής: Δεν βιαζόμαστε. Το καλύτερό είναι να περιμένουμε, Πρέπει να περιμένουμε.

VAR: Θέσαρ, θα αρχίσουμε το παιχνίδι με κόρνερ, δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Δεν έχουμε καμία απόδειξη, άρα κόρνερ.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy