Στίβος: Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ ο 21χρονος Αλέκνα στη δισκοβολία ανδρών

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ έκανε ο μόλις 21 ετών Μίκολας Αλέκνα στη δισκοβολία ανδρών, καταρρίπτοντας το παλιότερο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στην ιστορία του στίβου.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που γράφαμε πως ο νεαρός Λιθουανός δισκοβόλος, Μίκολας Αλέκνα, ξεκινούσε τη σεζόν του με βολή στα 71.39μ και τώρα γράφουμε για τον ίδιο που έκανε ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο μόλις 21 ετών πρωταθλητής, που έχει δείξει από ακόμη μικρότερος πως πρόκειται να μας εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του, αγωνίστηκε σε μίτινγκ στην Οκλαχόμα και έστειλε τον δίσκο στα 74.35μ (!) για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 1986 και ήταν 74.08μ και άνηκε στον Ανατολικογερμανό Γιούργκεν Σουλτ. Ο Αλέκνα κατέρριψε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στους άνδρες, το οποίου μέχρι και χθες “γιόρταζε” 38 χρόνια ζωής.

 

Στον συγκεκριμένο αγώνα ο Αλέκνα είχε την καλύτερη σειρά βολών σε αγώνα στην ιστορία της δισκοβολίας καθώς είχε 72.21μ (ατομικό ρεκόρ), 70.32μ, 72.89μ (νέο ατομικό ρεκόρ), 70.51μ, 74.35μ (παγκόσμιο ρεκόρ) και 70.50μ.

Παράλληλα, ο Αλέκνα ξεπέρασε και τον πατέρα του, Βιρτζίλιους Αλέκνα, ο οποίος είναι ένας από τους θρύλους της δισκοβολίας και έχει ρεκόρ 73.88μ από το 2000. Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία επικύρωσης για να μπορέσει να θεωρηθεί επίσημο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλέκνα έριξε αυτή την τεράστια βολή μόλις μία μερά μετά την εξίσου τεράστια βολή της Γιαϊμέ Πέρεζ, από την Κούβα, που κατέγραψε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 35 ετών με 73.09μ.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy