Πότε και πώς θα λειτουργήσουν οι κάμερες στα σχολεία

Το πράσινο φως για την εγκατάσταση καμερών στα σχολεία, άναψε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Παστός, ανέφερε ότι «μετά από έξι χρόνια πήραμε τελικά την άδεια για να ξεκινήσουμε πιλοτικά, την τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στα σχολεία έτσι ώστε να δοκιμαστεί και αυτός ο θεσμός. Έχουν δοκιμαστεί όλα και βλέπουμε καθημερινά τα προβλήματα από τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς στις σχολικές μονάδες».

Όσο αφορά τη λειτουργία των καμερών, δήλωσε ότι «οι κάμερες θα λειτουργούν με τις δραστηριότητες της κάθε σχολικής μονάδας. Οι πλείστες σχολικές μονάδες ιδιαιτέρα στα Λύκεια και στα Γυμνάσια υπάρχει δραστηριότητα μέχρι τις 10 το βράδυ. Από εκεί και πέρα οι έξυπνες κάμερες θα ξεκινούν τη δραστηριότητα τους για να ελέγχουν τη σχολική μονάδα. Επίσης, σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που δεν υπάρχει δραστηριότητα μετά τις δυο το μεσημέρι θα ξεκινούν από εκείνη την ώρα να λειτουργούν».

Για την εποπτεία των καμερών, δήλωσε ότι «θα υπάρχει ειδική ομάδα ατόμων, της εταιρείας που θα κερδίσει την προσφορά, να παρακολουθεί τις κάμερες. Οι κάμαρες αυτές έχουν την ικανότητα το άτομο που επιβλέπει την κάμερα να μιλά στον άτομο που βρίσκεται στη σχολική μονάδα και να το προειδοποιεί».

Τέλος, οι κάμερες θα δουλέψουν τρεις μήνες και μετά θα παρθεί η απόφαση αν θα εφαρμοστεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy