ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πρόταση για κατάργηση της διαβάθμισης…

Η ιστοσελίδα μας αποκαλύπτει την πρόταση για κατάργηση της διαβάθμισης στο Αναπτυξιακό Ποδόσφαιρο - Τα κυριότερα σημεία της και τα πολλαπλά οφέλη

Επίσημη πρόταση κατατέθηκε στα γραφεία της ΚΟΠ και στην Επιτροπή που είναι υπέυθυνη για το Αναπτυξιακό ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες με σκοπό την κατάργηση της διαβάθμισης και την ανασυγκρότηση των πρωταθληματών Ανώτατης και Επίλεκτης κατηγορίας στις ηλικίες Κ14, Κ15, Κ16 και Κ17.

Η ιστοσελίδα μας, Lemesosinsports.com κατέχει την πρόταση και σας παραθέτει τα κυριότερα της σημεία:

. Κατάργηση της διαβάθμισης.

. Ενιαίο πρωτάθλημα 24 ομάδων το οποίο θα χωρίζεται σε δύο φάσεις.

. Η Α΄φάση θα περιλαμβάνει μονούς αγώνες με φαινομενικά δύσκολους και εύκολους αντιπάλους.

. Αναλόγως της βαθμολογικής συγκομιδής τους οι 24 ομάδες θα χωρίζονται σε 4 ομίλους ανά έξι ομάδες για να γίνουν κανονικά πρωταθλήματα δύο γύρων.

. Όλες οι ομάδες θα πραγματοποιήσουν συνολικά 33 αγώνες(23 στην Α΄φάση και 10 στη Β΄φάση)

. Πρωταθλητές θα αναδεικνύονται οι πρώτοι από κάθε όμιλο στη Β΄φάση.

Μέσα από την συγκεκριμένη πρόταση αναδεικνύονται πολλαπλά οφέλη για τους ναερούς ποδοσφαιριστές ενώ απουσιάζει το στενάχωρο πρόβλημα της διαβάθμισης. Επίσης θα υπάρχει συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού συμμετοχόντων ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα να δίνεται ερισσότερη έμφαση στην εξέλιξη και ανάπτυξη των νεαρών.

Ο σεβασμός ανάμεσα στις Ακαδημίες θα αυξηθεί και θα μειωθούν οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών εκμεταλλευόμενοι τη διαβάθμιση. Στη Β΄φάση των ομίλων, οι ομάδες θα είναι περίπου της ίδιας δυναμικότητας με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες αγωνιστικές εντάσεις για όλες τις ομάδες. Όλες οι ομάδες θα διεκδικούν την είσοδο τους στους νοκ άουτ αγώνες που θα οδηγούν στο πρωτάθλημα, ανεξάρτητα αν οι υπόλοιπες ηλικίες δεν είναι ανταγωνιστικές.

Φαινόμενα συνεννοήσεων μεταξύ Ακαδημιών θα εκλείψουν, που κατά καιρούς επισκίασαν τις αξίες του αθλητισμού και του “ευ αγωνίζεσθαι”. Τέλος το ενδιαφέρον θα αυξηθεί σημαντικά και θα αναδειχθεί περισσότερο το FAIR PLAY.

Αναμφίβολα μια πολύ καλή πρόταση που με μερικές αν θέλετε “πινελιές”, θα γίνει πολύ καλύτερη καθώς ναι μεν θα υπάρχει η βαθμολογική συγκομιδή αλλά δεν θα έχει δυσανάλογη σχέση με την ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Υ.Γ: Οι προτάσεις υπάρχουν κύριοι… βάλτε επιτέλους το χεράκι σας και το μυαλό σας έτσι ώστε να φτιάξουμε αυτόν τον ταλαιπωρημένο κόσμο του Αναπτυξιακού ποδοσφαιρου και να δώσουμε στους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές έλπιδες για όνειρα!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy