Στη «μάχη» του Champions League και στην «ουρά» το ενδιαφέρον

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής στην Bundesliga και η βαθμολογία

Στο Ντόρτμουντ διεξάγεται η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 5-7 Απριλίου η Bundesliga. Εκεί η -τέταρτη της βαθμολογίας- Μπορούσια υποδέχεται την -τρίτη της κατάταξης- Στουτγκάρδη, προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμα στη «μάχη» με τη Λειψία για την έξοδο στο νέο Champions League. Εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» πάρουν τους τρεις βαθμούς, θα παραμείνουν -στη χειρότερη περίπτωση- στο +3 έναντι των «κόκκινων ταύρων», που αναμετρώνται εκτός έδρας με τη Φράιμπουργκ.

Η Ντόρτμουντ προσέρχεται στο ματς με πολύ καλή ψυχολογία, καθώς μετράει τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, με τελευταία την επικράτηση στο ντέρμπι με την Μπάγερν στο Μόναχο, και θα επιδιώξει να επεκτείνει το σερί της, λίγες ημέρες πριν μεταβεί στη Μαδρίτη για τον πρώτο προημιτελικό του Champions League με την Ατλέτικο (10/4). Όμως, και η Στουτγκάρδη θα «κυνηγήσει» το «τρίποντο», προκειμένου να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα σε σχέση με τις ομάδες που έπονται στην κατάταξη.

Στο μεταξύ, εκτός έδρας αγωνίζονται η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν και η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, μία εβδομάδα μετά το “Klassiker”, το οποίο ξεκαθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση τίτλος. Η αήττητη (23-4-0) ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο αντιμετωπίζει την Ουνιόν και θα επιδιώξει να «καθαρίσει» όσο το δυνατόν… γρηγορότερα το παιχνίδι, καθώς ακολουθεί την προσεχή Πέμπτη (11/4) ο πρώτος προημιτελικός του Europa League με τη Γουέστ Χαμ. Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί αναμετρώνται με τη Χαϊντενχάιμ, έχοντας ωστόσο το μυαλό τους στο πρώτο ματς με την Άρσεναλ για τους «8» του Champions League, καθώς αυτό είναι πια το μοναδικό τρόπαιο που μπορούν να κατακτήσουν στη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «μάχη» για την παραμονή, με τις τελευταίες τέσσερις ομάδες της κατάταξης να παίζουν μεταξύ τους στο πλαίσιο της 28ης ημέρας, καθώς η Μάιντς υποδέχεται την ουραγό Ντάρμστατ και η -προτελευταία της κατάταξης- Κολωνία φιλοξενεί την Μπόχουμ.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής στην Bundesliga και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης   5/4
Ουνιόν Βερολίνου-Λεβερκούζεν           6/4
Φράιμπουργκ-Λειψία                     6/4
Μάιντς-Ντάρμστατ                       6/4
Κολωνία-Μπόχουμ                        6/4
Χαϊντενχάιμ-Μπάγερν Μονάχου            6/4
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη                 6/4
Χοφενχάιμ-Άουγκσμπουργκ                7/4
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ                7/4

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

Λεβερκούζεν             73
Μπάγερν Μονάχου         60
Στουτγκάρδη             57
Ντόρτμουντ              53
Λειψία                  50
Άϊντραχτ Φρανκφούρτης   41
Άουγκσμπουργκ           36
Φράιμπουργκ             36
Χοφενχάιμ               33
Βέρντερ Βρέμης          30
Χαϊντενχάιμ             30
Ουνιόν Βερολίνου        29
Γκλάντμπαχ              28
Βόλφσμπουργκ            28
Μπόχουμ                 26
Μάιντς                  20
Κολωνία                 19
Ντάρμστατ               14

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy