Το φιλικό που δεν έφερε γούρι στην ΑΕΚ…Τι συνδέει Απόλλωνα και ΑΕΚ Αθηνών

Μετά από 33 μήνες οι δύο ομάδες τα λένε ξανά σε φιλικό παιχνίδι

ΑΕΚ και Απόλλωνας Λεμεσού θα συναντηθούν ξανά σε φιλικό παιχνίδι αύριο Τετάρτη(20/3) μετά το Καλοκαίρι του 2021 και συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου. Παρά τη νίκη της η ΑΕΚ με γκολ των Λιβάγια(2) και Μάνταλου, δεν είχε τύχη στη συνέχεια της.

Εκείνο το φιλικό ήταν η πρόβα τζενεράλε του ευρωπαϊκού αγώνα με τη Βελέζ, σε ένα ζευγάρι αγώνων όπου η ΑΕΚ γνώρισε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό αποχαιρετώντας την Ευρώπη πριν καλά-καλά προλάβει να παίξει από τον μήνα Ιούλιο. 

Παρόλα αυτά, δεν είναι και λίγοι οι παίκτες που συνδέουν την ΑΕΚ με την ομάδα της Λεμεσού αφού 6 ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Ο πρώτος ήταν ο Πανίκος Κρυστάλλης ο οποίος είχε βραβευτεί στο φιλικό του 2021 από τον αείμνηστο Στέλιο Σεραφείδη με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες. Από τον Απόλλωνα Λεμεσού αποκτήθηκε επίσης τον χειμώνα του 1999 ο Γιώργος Καβάζης ο οποίος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην «Ένωση». 

Τα πιο πρόσφατα… πάρε δώσε της ΑΕΚ με την κυπριακή ομάδα ήταν ο Αλμπάνης που είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Κύπρο και έγινε πρωταθλητής με τον Απόλλωνα, ο Άλεφ που άνηκε στην Μπράγκα αλλά παραχωρήθηκε ως δανεικός και στις δύο ομάδες από τους Πορτογάλους, ο Γιάννης Γιαννιώτας και ο Δημήτρης Φροξυλιάς. 

Ο προπονητής που συνδέει τις δύο ομάδες είναι ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου ο οποίος το 2004 είχε αφήσει στα… κρύα του λουτρού την κυπριακή ομάδα έχοντας συμφωνήσει με την ΑΕΚ προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που είχε φύγει μεσούσης της σεζόν 2003-04.

 

aek365.org

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy