Τίμησαν τους πρωτεργάτες των πρώτων δύο Κυπέλλων του Απόλλωνα

Πραγματοποιήθηκε ψες(5/3) μια σεμνή και λιτή τελετή βράβευσης, σεβασμού και εκτίμησης τους ποδοσφαιριστές μας που συμμετείχαν στις δυο πρώτες κατακτήσεις Κυπέλλων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ τα έτη 1965-1966 και 1966 -1967

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ(5/3) που διοργάνωσε ο Ομίλους Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και Φίλων του Απόλλωνα προς τιμή των ομάδων που κατέκτησαν τα δύο πρώτα κύπελλα στην ιστορία του συλλόγου, το 1966 και το 1967.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε ο πρώην πρόεδρος του ομίλου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Άννινος Σωφρονίου για την υπέροχη πρωτοβουλία που πάρθηκε επί δικής του προεδρίας, ο πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Κίρζης, ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Αθηνής, ο πρόεδρος του ομίλου Παλαιμάχων Άγγελος Τσολάκης και ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, υπό την αιγίδα του οποίου ήταν η εκδήλωση.

Το παρόν του έδωσε και  ο προπονητής του Απόλλωνα Πάμπλο Ματσίν με τους συνεργάτες του, ενώ τους ποδοσφαιριστές των «γαλάζιων» εκπροσώπησε ο Γιώργος Μαλεκκίδης. Πρώην πρόεδροι, παράγοντες και αρκετοί υποστηρικτές της ομάδας ήταν εκεί ανάμεσα σε δεκάδες Παλαίμαχους παίκτες.

Άθως Παπαμιχαήλ και Κώστας Κωνσταντινίδης από το Apollon1954 Retro Stories ετοίμασαν βιντεογράφημα αφιερωμένο στις κατακτήσεις των δύο πρώτων κυπέλλων στην ιστορία του Απόλλωνα. Αμφότεροι βραβεύτηκαν για τη διαχρονική προσφορά τους σε ό,τι έχει να κάνει με το ρετρό του Απόλλωνα.

Τιμήθηκαν μεταθανάτια τιμές ο Προπονητής Γιάνους Ζόλναϊ, ο Δημητράκης Αντωνίου (Πίου Πίου). Ο Ανδρέας Γεωργίου (καντηλανάφτης), ο Μιχάλης Κωνσταντίνου (Γαβαλουδι), ο Χριστάκης Φασουλής, ο Γιαννάκης Παπαϊωάννου, ο Ανδρέας Σχίζας, ενώ ακολούθησε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη τους.

Ακολούθησε η βράβευση όσων είναι εν ζωή όπως του Πανίκου Κρυστάλλη, απουσίαζε, Κωστάκη Βασιλειάδη, Γιαννάκη Βασιλειάδη, Δήμου Καβάζη, Πανίκου Γιολίτη, Άντρου Κωνσταντίνου, Αντωνάκη Παναγίδης, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Ευαγόρα Βασιλείου και Νίκου Παπακυριάκου.

Η όλη βραδιά έκλεισε μέσα σε συγκινητικό κλίμα αφού ακούστηκε το τραγούδι ο που έγραψε ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Δ. Νικολάου, κάνοντας σχετική αναφορά στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 στον οποίο ο Απόλλωνας ως Σωματείο πρωτοστάτησε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy