Ο Μάρκες έκρινε το παιχνίδι… Ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη – πρόκριση

Στο μεγάλο παιχνίδι του Κυπέλλου ο ΑΠόλλωνας επικράτησε με 3-1 της ΑΕΛ και προκρίθηκε

Ο Απόλλωνας ήταν ο κερδισμένος στο μεγάλο ντέρμπι με 3-1 και πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ! Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά όπου είχαμε τρία γκολ, δύο με πέναλτι ένα για κάθε ομάδα και το τελιωτικό κτύπημα από τον Μάρκες!

Με πρωτοβουλία του Απόλλωνα κύλησε το πρώτο 15λεπτο του αγώνα, ενώ στο 17΄ είχαμε αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ με τον Μεντόγιεβιτς να μην μπορεί να συνεχίσει και το Σριντς να παίρνει τη θέση του σε ένα μέτριο παιχνίδι. Μετά το 20λεπτο η ΑΕΛ ισορρόπησε τον αγώνα και βγήκε μάλιστα με αξιώσεις μπροστά έχοντας δύο άστοχα σουτ στην εστία του Λέουβενμπεργκ με το μισάωρο να έχει συμπληρωθεί με μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Κα να σουτάρει και ο Χάμπος που κόντραρε πάνω του η μπάλα να σώζει σε κόρνερ!

Στο 33΄ ο Απόλλωνας «απάντησε» με ευκαιρία του Μάρκες, μετά από στημένο του Βαλμπουενά από δεξιά, αλλά η προβολή πέρασε έξω! Ο Απόλλωνας ανέλαβε ξανά τα ηνία και στο 41΄μετ΄από ασίστ του Χάμπου σε λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ ο Βαλμπουενά βγήκε μόνος απέφυγε το μαρκάρισμα του αμυντικού της ΑΕΛ και πλάσαρε εύστοχα τον Ανέστη για να βάλει τους «γαλάζιους» μπροστά στο σκορ! Τα 45 λεπτά του ημιχρόνου είχαν συμπληρωθεί με τον διαιτητή να βάζει τέσσερα λεπτά  καθυστερήσεων με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται!

Το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου άνηκε εξ ολοκλήρου στην ΑΕΛ που έκλεισε τον Απόλλωνα στην περιοχή του, έχοντας κάποια σουτ που κόντραραν και καλές προϋποθέσεις για να απειλήσει. Στο 54΄ είχαμε αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Χάμπο να αποχωρεί και τον Κολ να μπαίνει στη θέση του, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ένα σουτ του Σαγκάλ πέρασε πάνω από τα δοκάρια, όπως και σουτ του Μεντόζα στο 55΄.

Στο 68΄ δύο σουτ από τον Σαγκάλ ήταν εύκολο το πρώτο για τον Ανέστη, ενώ το δεύτερο πέρασε άουτ. Μια καλή προϋπόθεση για την ΑΕΛ με φάουλ του Μεντόζα δεν έφερε κάτι. Στο 74΄ διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Εκπολό να σώζει στη γραμμή την ασυνεννοησία με τον Λέουβενμπεργκ, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Παπαφώτη δεν βρήκε στόχο. Τριπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα στο 77΄.

Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ανέστη να σώζει στο 82΄ το πλασέ του Μαλεκκίδη που μπήκε από πλάγια στην περιοχή μετά από πάσα του Ντανίλο. Στο 85΄ο Απόλλωνας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Τζάλμα στον Φιλιώτη με τον διαιτητή να το βλέπει στο VAR και να αποφασίζει την εσχάτη των ποινών! Μετά από ένα πεντάλεπτο ο Μάρκες πήρε τη μπάλα και νίκησε τον Ανέστη κάνοντας το 2-0! Στο πρώτο λεπτό καθυστερήσεων ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για την ΑΕΛ με τον Μίντσεφ να ευστοχεί και να μειώνει σε 2-1!

Στις καθυστερήσεις και μετά το επόμενο λεπτό του πέναλτι ο Μάρκες νίκησε την άμυνα της ΑΕΛ, έφυγε μόνος και πλάσαρε εύστοχα τον Ανέστη κάνοντας το 3-1 και όλα πλέον φαίνεται να είχν τελειώσει με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση!

 

Κίτρινες: Τσούκα, Φιλίπποβιτς, Ντε Λούκας / Αρτεάν, Σάντος, Βαλμπουενά

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σάντος(77΄Ντανίλο), Μαλεκκίδης, Σαγκάλ(77΄Φιλιώτης), Χάμπος(54΄Κολ), Αρτεάν, Νταρίκουα, Βαλμπουενά(90+8 Άδωνη), Κοστάκε(76΄Πέρετζ), Μάρκες.

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Άδωνη, Πέρετζ, Κρμέντσικ, Ποντικός, Ντανίλο, Γιούρσεβιτς, Φιλιώτης, Κολ.

 

ΑΕΛ: Ανέστης, Φιλίποβιτς, Ντε Λούκας, Τσούκα, Τζάλμα, Παπαφώτης, Μεντόγεβιτς(17΄Σρνιτς, Μεντόζα(84΄Μπεραχίνο), Κα(66΄Μόρσει), Μακρής(66΄Μορέιρα), Μίντσεφ.

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Φραντζής, Μπάστο, Μαρς, Ντεγοέστ, Μορέιρα, Γερολέμου, Μόρσεϊ, Σρνιτς, Αντρέου, Μπεραχίνο, Νεοφύτου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy