ΑΕΛ: “Μαζί στη Ζωή… Μαζί και στο γήπεδο”

Εκδήλωση στο χθεσινό(11/2) αγώνα στο πλαίσιο της Κοινωνικής Δράσης της ΑΕΛ

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Δράσης η Αθλητική Ένωση Λεμεσού σε συνεργασία με τα μέλη του Κέντρου Ημέρας για Άτομα με αναπηρία “ΠΡΟΣΒΑΣΗ” και με την έμπρακτη στήριξη μαθητών και μαθητριών του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου “Πολύκαρπος Βλάχος”, έκαναν το σύνθημα πράξη.

Περίπου 30 παιδιά με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους παραβρεθηκαν στο σημερινό αγώνα της ομάδας μας απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, όχι μόνο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα αλλά και για να βροντοφωνάξουν «Όλοι διαφορετικοί, μα όλοι ίσοι».

Όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν την μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του γηπέδου και να βιώσουν μια εμπειρία ζωής. Επισκέφθηκαν τα αποδυτήρια της ομάδας μας, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, στη δημοσιογραφική διάσκεψη αλλά και στο κέντρο ελέγχου του γηπέδου. Προσωπικό του γηπέδου και της ομάδας μας, αλλά και ο Υπεύθυνος ασφαλείας εκ μέρους της αστυνομίας, μίλησαν στα παιδιά για τη λειτουργία του γηπέδου, τους ρόλους που έχει ο κάθε ένας αλλά και τη σημασία που έχει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.

Στη συνέχεια έξι παιδιά του σχολείου, χέρι με χέρι, με τα οκτώ παιδιά από τη “ΠΡΟΣΒΑΣΗ” κράτησαν το πανό με το σύνθημα «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ» θέλοντας να δείξουν σε όλο το κόσμο ότι η κοινωνία μας πρέπει να διασφαλίζει την πλήρη συμπερίληψη όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναπηρίες, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, την ισότητα των ευκαιριών και την υποστήριξη που απαιτείται για να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους.

Η «Πρόσβαση» είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που εργάζεται με τους ανθρώπους που είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι, δηλαδή με άτομα με ειδικές ανάγκες, με όλα τα είδη των μειονοτήτων, με φτωχούς και μειονεκτούντα άτομα. Το όραμά της είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο δεν υπάρχουν διακρίσεις και όπου δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους. Ως εκ τούτου, τα μέλη αυτής της οργάνωσης δεν είναι μόνο οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, αλλά και οι “προνομιούχοι”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy