Πήρε το ντέρμπι και ανέβηκε μόνος δεύτερος…

Ο Άρης επικράτησε με 2-1 της Ανόρθωσης

Μεγάλη νίκη για τον Άρη στο ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση με 2-1. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με τον Μπένγκστον και παρόλο που ισοφαρίστηκαν από την Ανόρθωση πέτυχαν το νικητήριο γκολ με τον Σάβο και πήραν τη νίκη με 2-1 που τους ανεβάζει μόνους στη 2η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την κορυφή!

Με αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη ξεκίνησε ο αγώνας, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Καζού αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε από το γήπεδο με το Μάτισικ να παίρνει τη θέση του. Πολύ γρήγορο ρυθμό έδωσαν οι δύο ομάδες στον αγώνα με τους φιλοξενόμενους να πατάνε καλύτερα και μέχρι το 40΄δεν είχαμε όμως κάποια ευκαιρία. Στο 40ο λεπτό η Ανόρθωση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Βάνα να σώζει το αδύναμο πλασέ του Κασάμα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπένγκστον έφυγε μόνος πίσω από την άμυνα των φιλοξενούμενων και αφού πέρασε τον Αρμπολέδα πλάσαρε σε κενή εστία κάνοντας το 1-0.

Στο 45΄ ένα απευθείας φάουλ του Νίκολιτς έσωσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, ενώ τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν τρία, με το Βάνα να σώζει ένα εύκολο σουτ με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη του ημιχρόνου.

Με μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης να σώζουν πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κοκόριν μετά από γύρισμα του νεοαποκτηθέντα Σεμέδο που πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο και κάνει ντεμπούτο. Ο Άρης είχε μπει καλύτερα στον αγώνα, όμως η Ανόρθωση ισορρόπησε και στο 65΄ «απάντησε» στις ευκαιρίες με τον Βάνα να σώζει ενστικτωδώς μέσα από τη μικρή περιοχή την προβολή που έγινε.

Στο 69ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γκασάμα και μετά από λάθος διώξιμο σε σέντρα του αμυντικού του Άρη που έβγαλε εκτός φάσης τον Βάνα. Στο 74΄ελέγχθηκε μια φάση σε πέναλτι που ζήτησε ο Άρης και ο διαιτητής αφού το είδε υπέδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης βρήκε και πάλι ασυντόνιστη την άμυνα των φιλοξενούμενων και ο Σάβο έκανε το 2-1. Το παιχνίδι μπήκε στα τελευταία του λεπτά με τον Άρη να κρατά με σχετική ευκολία το υπέρ του προβάδισμα και την Ανόρθωση να κάνει την προσπάθεια της για την ισοφάριση.

Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων χωρίς να αλλάξει κάτι με τον Άρη να πανηγυρίζει τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ανόρθωση και να την προσπερνά στη βααθμολογία φτάνοντας στη 2η θέση με 41 βαθμούς.

 

Κίτρινες: Ζόκε, Κοκόριν, Μπράουν, Μουσούντα, Μπρόρσον/ Μαρμούκ, Τεχέρα

Άρης:  Βανά, Καζού(5΄Μάτισικ), Μουσούντα, Μπένγκστον, Κοκόριν(90+ Στεπίνσκι), Γκομίς(46΄Σεμέδο), Νίκολιτς(46΄Μπράουν), Μπρόρνσον, Ζόκε, Μοντνό(66΄Σάβο), Ουρόσεβιτς

Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Αμπουμπακάρ, Μάτισικ, Σάβο, Μπρόρσον, Σεμέδο

 

Ανόρθωση: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορέια, Τεχέρα, Καστέλ, Φερέιρα, Ουαρίς, Γκασαμά, Κίκο, Κορρέα.

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Κάργας, Τιουνέ, Μακούν, Παρούτης, Αντωνίου, Τζουλίου, Μουσοντά, Τσίκο, Χρυσοστόμου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy