Με Λεμεσιανό ντέρμπι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας επαναρχίζει το πρωτάθλημα Γ κατηγορίας

Τελική ευθεία για το τέλος της πρώτης φάσης με την προτελευταία αγωνιστικής

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας.

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στην 15 αγωνιστική, δηλαδή σε ένα γύρο και ακολούθως οι δεκαέξι ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες της βαθμολογίας θα αποτελέσουν τον πρώτο όμιλο της δεύτερης φάσης από τον οποίο θα αναδειχτεί η πρωταθλήτρια ομάδα καθώς και άλλες δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν άνοδο στη δεύτερη κατηγορία (τρεις συνολικά).

Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-16 θα αποτελέσουν το δεύτερο όμιλο της δεύτερης φάσης από τον οποίο, οι τρεις τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν στο Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα ξεκαθαρίσουν όλες οι εκκρεμότητες για καταρτισμό των δύο ομίλων.

Με βάση τα βαθμολογικά δεδομένα των 13 αγωνιστικών, εξασφαλισμένη θέση συμμετοχής στον πρώτο όμιλο έχουν Χαλκάνορας (27 βαθμούς) και Αναγέννηση Δερύνειας (26 βαθμούς).

Οι δύο ομάδες ακόμα και στην περίπτωση που δεν πάρουν άλλο βαθμό μέχρι το φινάλε της πρώτης φάσης, η ένατη της κατάταξης Γεροσκήπου (19 βαθμοί) δεν μπορεί να τις ξεπεράσει.

Μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής, στην πρώτη οκτάδα βρίσκονται επίσης Εθνικός Λατσιών (24 βαθμοί), ΠΟ Ορμήδειας (24 βαθμούς), Σπάρτακος Κιτίου (23 βαθμούς), Κέδρος Αγ. Μαρίνας Σκυλλούρας (20 βαθμούς), ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου (20 βαθμούς) και Ηρακλής Γερολάκκου (20 βαθμούς).

Η 14η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 6-7 Ιανουαρίου 2024 και περιλαμβάνει τις ακόλουθες αναμετρήσεις:

ΠΟ Ορμήδειας – Εθνικός Λατσιών
Αναγέννηση Δερύνειας – Εθνικός Λατσιών
Ασπίς Πύλας – Ομόνοια Ψευδά
Ολυμπιάς Λυμπιών – ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου
Σπάρτακος Κιτίου – ΑΕΠ Πολεμιδιών
Κέδρος – Γεροσκήπου FC
Κούρης Ερήμης – ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς
Ηρακλής Γερολάκκου – Χαλκάνορας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy