Έτσι έπαιζε στη Σεβίλη ο Machin…

Αρέσκεται στο 3-5-2 και αναλόγως το μετατρέπει σε 3-4-2-1 ή αλλιώς 3-4-3

Αλιεύοντας στο διαδίκτυο πληροφορίες γι τον νέο προπονητή του Απόλλωνα, τον Ισπανό Paplo Machin βρήκαμε κάτι πολύ ενδιάφερον. Την ανάυση του τρόπου παιχνιδιού που αρέσκεται και έπαιζε με τη Σεβίλη, έχοντας ως βασικό του σχεδιασμό το 3-5-2, που διαμορφωνόταν αναλόγως σε 3-4-2-1.

Για να δούμε τι θα ακολουθήσει στον Απόλλωνα, αφού γνωρίσει το υλικό του και αναλόγως τι θα φέρει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου!

Δείτε το δημοσίευμα:

Ο Machín, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε τέσσερις σεζόν στη Girona, έφερε και εφάρμοσε το σύστημά του στο στάδιο “Ramón Sánchez-Pizjuán” με εκπληκτικό αποτέλεσμα, με γνωστά ονόματα Wissam Ben Yedder, Pablo Sarabia, Éver Banega και Jesús Navas να παράγουν μερικές κορυφαίες παραστάσεις ως μέρος. αυτής της νέας δομής. Αυτή η ανάρτηση επιδιώκει να κατανοήσει την επιτυχία της Σεβίλλης αναλύοντας το σχέδιο παιχνιδιού που έχει εφαρμόσει ο Machin στο κλαμπ, καθώς και εξετάζοντας ποιοι ήταν οι πιο βελτιωμένοι παίκτες του συλλόγου.

Η σημασία των ακραίων μπακ

Ο Machín χρησιμοποιεί σχηματισμό 3-5-2, ο οποίος έρχεται σε έντονη αντίθεση με τους περισσότερους σχηματισμούς στη La Liga. Αυτό το σύστημα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε συνδυασμούς σε ευρείες περιοχές μεταξύ των ακραίων μπακ, των χαφ και των επιθετικών, που όλοι πρέπει να εργαστούν σε συνδυασμό για να τεντώσουν τις αντίπαλες ομάδες και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Ενώ ο Machín βασιζόταν στο μόσχευμα και τη σκληρή δουλειά των παικτών του στη Girona, υποχωρώντας σε ένα πιο συντηρητικό παιχνίδι για να προστατευτεί από την απειλή του υποβιβασμού, η ανώτερη ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Σεβίλλης τον οδήγησε να υιοθετήσει ένα πιο επιθετικό 3-4- Σχηματισμός 2-1, με το προϊόν της Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια Πάμπλο Σαραμπία να παίζει το Νο. 10 ρόλο πίσω από τους επιθετικούς André Silva και Wissam Ben Yedder.

Πίσω από τον Sarabia στη μεσαία γραμμή βρίσκονται ο Franco Vázquez ή Roque Mesa και ο Éver Banega, με τον Αργεντινό πλέι μέικερ να αποτελεί τη βάση της μεσαίας γραμμής και να υπαγορεύει το παιχνίδι από τη βαθιά του θέση μπροστά από την άμυνα. Οι θέσεις των ακραίων μπακ καταλαμβάνονται από τους Σέρχιο Εσκουντέρο και Χεσούς Νάβας, με τον πρώην παίκτη της Σίτι να είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό επιθετικό όπλο για την ομάδα του Ματσίν. Η ομάδα συμπληρώνεται από τη γνωστή άμυνα τριών ατόμων του Machín που αποτελείται από τους κεντρικούς αμυντικούς Simon Kjaer, Sergi Gómez και Daniel Carriço, οι οποίοι έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Όπως είναι χαρακτηριστικό στους σχηματισμούς 3-5-2, τα δύο ακραία μπακ πέφτουν πίσω για να δημιουργήσουν μια γραμμή 5 ανδρών όταν αμύνεται η Σεβίλλη, με τον Σαραμπία να πέφτει στα δεξιά του Μπανέγκα για να δημιουργήσει μια μεσαία γραμμή 3 παικτών κατά τη διάρκεια της αμυντικής φάσης. του παιχνιδιού. Ο Ισπανός, ωστόσο, είναι πάντα ελαφρώς μπροστά από τους άλλους δύο σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι τα οδηγικά τρεξίματα και οι ντρίμπλες του είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας στις αντεπιθέσεις.

Στυλ αντεπίθεσης

Όταν αντεπιτίθενται, οι ακραίοι μπακ εκτοξεύονται προς τα εμπρός διατηρώντας το πλάτος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να σέρνει εκτός θέσης είτε τον αντίπαλο χαφ είτε τον φουλ μπακ. Αυτό δημιουργεί χώρο για να εκμεταλλευτεί είτε τον προελαύνοντα Sarabia είτε τον Ben Yedder που υποχωρεί, και εάν η αντιπολίτευση δεσμεύσει περισσότερους αριθμούς για κανέναν από τους δύο, τότε ο Silva θα έχει περισσότερο χώρο για εκμετάλλευση.

Κατά τη διάρκεια των αντεπιθέσεων, η Σεβίλλη σπάνια κοιτάζει να αλλάξει το παιχνίδι, με την ιδέα να επιτεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα χρησιμοποιώντας διακριτικές κάθετες πάσες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ακραία μπακ πάνε ψηλά με τους Ben Yedder και Silva να παίρνουν θέσεις εντός της περιοχής, έτσι ώστε ο Sarabia να μπορεί είτε να ντριμπλάρει προς τα εμπρός είτε να το περάσει σε έναν από τους ακραίους μπακ για σέντρα. Συχνά, ο ακραίος μπακ στην αντίθετη πλευρά του Σαραμπία μπαίνει μέσα για να καταλάβει μια θέση εσωτερικού εξτρέμ, έτσι ώστε να προσφέρει μια κεντρική πασαδική παρουσία για τον Σαραμπία εκτός από τον πάντα παρών Roque Mesa.

Ωστόσο, όταν παίζει εναντίον αμυντικών ομάδων, η Σεβίλλη έχει λιγότερες ευκαιρίες για αντεπιθέσεις, και εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η φάση δημιουργίας του συστήματος του Machin.

Συγκρότηση

Κατά τη φάση της προετοιμασίας, τα τρία κεντρικά μπακ έχουν σημαντικό ρόλο στο να παίζουν εκτός μπακ, καθώς τα ακραία μπακ προχωρούν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο σε ευρυγώνιες θέσεις για να συνοδεύσουν τους επιθετικούς χαφ. Αυτό αφήνει την άμυνα και τον Banega να ξεκινήσουν το επιθετικό στοιχείο του συστήματος του Machín, το οποίο είναι και πάλι μοναδικό στον τρόπο που είναι στημένο.

Η ιδέα του αγωνιστικού πλάνου του Machín είναι να προκαλέσει τον αντίπαλο να πιέσει παίζοντας σκόπιμα ριψοκίνδυνες πάσες, κάτι που η Σεβίλλη μπορεί να αντέξει οικονομικά δεδομένης της ποιότητας παικτών όπως οι Banega, Sarabia και Navas. Παίζοντας αυτές τις πάσες, καλούν την πίεση από την αντίπαλη ομάδα, με την ιδέα ότι μόλις αφοσιωθούν οι παίκτες τους στον Τύπο, θα ανοίξει χώρος πίσω από τη γραμμή της μεσαίας γραμμής και μπροστά από την αντίπαλη γραμμή.

Μόλις ανοίξει ο χώρος, ο φορέας της μπάλας (Μπανέγκα) παίζει αμέσως κάθετη πάσα στους επιθετικούς χαφ, οι οποίοι στη συνέχεια αφήνουν την μπάλα στον ακραίο μπακ, ο οποίος σεντράρει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή. Εναλλακτικά, τα ακραία μπακ προσφέρουν επιλογές πάσας καθώς ο μέσος κοιτάζει να μεταφέρει την μπάλα προς τα εμπρός, χρησιμοποιώντας τρίγωνα πασών που έχουν σχεδιαστεί για να αντιστέκονται στον αντίπαλο Τύπο.

Ένας από τους επιθετικούς συχνά πέφτει βαθιά για να αφήσει μια πάσα στον ακραίο μπακ, με αποτέλεσμα να αλλάζει θέση με τον επιθετικό χαφ, ο οποίος φτάνει στο κουτί. Τέτοιες κινήσεις κάνουν απίστευτα δύσκολη την άμυνα της Σεβίλλης, ειδικά καθώς ο Machín χρησιμοποιεί επιθετικό αντπρεσάρισμα για να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας τη στιγμή που χάνεται. Αυτό αναγκάζει τις αντίπαλες ομάδες να εκτοξεύσουν την μπάλα προς τα εμπρός, την οποία σύντομα ανακτούν οι σέντερ μπακ της Σεβίλλης και συνεχίζουν να ξεκινούν ξανά το ίδιο επιθετικό σχέδιο μέχρι να φθείρουν την άμυνα.

Βασικοί μεμονωμένοι ερμηνευτές

Το σύστημα της Machín είχε μερικούς σημαντικούς δικαιούχους, με τους σημαντικότερους μεταξύ αυτών να είναι ο Jesús Navas και ο Pablo Sarabia. Ενώ ο Banega και ο Ben Yedder ήταν επίσης εξαιρετικοί αυτή τη σεζόν, η βελτίωση και ο αντίκτυπός τους δεν ταιριάζουν με αυτά του προαναφερθέντος διδύμου, που έχουν ανανεωθεί από το μοναδικό παιχνίδι του Machín.

Από αυτούς τους δύο, ο Σαραμπία είναι ο πιο κομψός παίκτης, αλλά ο 33χρονος Νάβας είναι πραγματικά εξαιρετικός στον ρόλο του ακραίου μπακ. Ο ρυθμός, η ικανότητα και ο ρυθμός δουλειάς του πρώην παίκτη της Σίτι τον καθιστούν έναν από τους πιο επικίνδυνους και αξιόπιστους παίκτες του Machín, με τη φόρμα του να είναι σε τέτοιο επίπεδο που η συνήθως συμπαγής Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε παρενοχλημένη από την επιθετική του απόδοση στην πρόσφατη ισοπαλία 1-1. .

Η έκρηξη της επιτάχυνσης που βάζει για να ξεφύγει από την πίεση και να καταιγίσει προς τα εμπρός με την μπάλα είναι πραγματικά συναρπαστικό να παρακολουθεί κανείς, όπως και η θλιβερά υποτιμημένη ικανότητά του σε σέντρα. Επιπλέον, η ικανότητά του να κόβει μέσα προσφέρει στη Σεβίλλη μια διαφορετική διάσταση όταν το αρχικό σύστημα αποτυγχάνει να λειτουργήσει, και αυτή η ευελιξία τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο παίκτη.

Συμπέρασμα

Με τη μοναδική της τακτική και την αναβράζουσα επιθετική φιλοσοφία της, η Σεβίλλη ήταν μία από τις ομάδες που πρέπει να παρακολουθήσουν αυτή τη σεζόν, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά της, δεδομένης της αναπόφευκτης ανάλυσης από τους αντιπάλους προπονητές που θα ακολουθήσουν. Προς το παρόν τουλάχιστον, πρέπει να απολαύσουμε την πλευρά που έχει φτιάξει ο Machín, καθώς η Σεβίλλη έχει εισαγάγει ένα στοιχείο απρόβλεπτου στην κούρσα του τίτλου καθώς και στο Europa League.

Δεδομένων των πόρων και του βάθους της Μπαρτσελόνα, σίγουρα θα σηκώσει το στέμμα της La Liga φέτος, αλλά είναι στο αγαπημένο έδαφος της Σεβίλλης στο Europa που αυτή η ομάδα θα ζωντανέψει πραγματικά, ειδικά μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Copa Del Rey. Είναι απλώς θέμα χρόνου να γίνει αντιληπτή η ιδιοφυΐα του Machín από τον ευρύτερο ποδοσφαιρικό κόσμο και ο Ισπανός φαίνεται σε θέση να αντιμετωπίσει προκλήσεις εκτός των ορίων της La Liga.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy