Νίκος Χριστοδουλίδης: “Δεν γίνονται θαύματα από την μία μέρα στην άλλη. Σε αυτούς τους έξι μήνες, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στον φετινό προϋπολογισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας. Βρήκαμε μπροστά μας μεγάλα συμβόλαια και μεγάλο προϋπολογισμό”

Ο χαιρετισμός του Προέδρου του Δ.Σ. ΑΕΛ

Η ΑΕΛ παρουσίασε σήμερα(21/12) το πλάνο για οικονομική ενίσχυση του Σωματείου.

 

Τι ανέφερε:

Χαιρετισμός κ. Νίκου Χριστοδουλίδη – Πρόεδρος Δ.Σ. ΑΕΛ

«Συμπληρώνονται έξι μήνες από την μέρα που αναλάβαμε και τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Σωματείου μας. Έξι μήνες σκληρής καθημερινής δουλειάς και προσπάθειας. Γνωρίζετε πολύ καλά τις συνθήκες που αναλάβαμε και τον τρόπο που η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος ήρθε στο Σωματείο και δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια.

Όταν δεν υπήρχε κανένας άλλος ενδιαφερόμενος και η προηγούμενη διαχείριση δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμα μας για επαφές και διαπραγματεύσεις, λάβαμε την λαϊκή εντολή από την Γενική Συνέλευση και το μεγάλο βάρος της ευθύνης. Από την πρώτη μέρα, οι στόχοι μας ήταν ξεκάθαροι και είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο της ΑΕΛ.

Να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες, όπου θα υπάρχει οικονομική υγεία στο Σωματείο μας, για να μπορεί η όποια διοίκηση ή ο όποιος ενδιαφερόμενος να οδηγήσει την ΑΕΛ στην επόμενη μέρα. Η καθημερινή μας έννοια είναι η επιβίωση του Σωματείου μας, η μείωση των χρεών, η ομαλή και η επαγγελματική λειτουργία του του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αντιλαμβανόμαστε την απογοήτευση του κόσμου για τα αγωνιστικά αποτελέσματα και την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να διαγράψει την δουλειά και το έργο που έγινε μέχρι στιγμής σε αυτούς τους έξι μήνες. Με τη σωστή και μεθοδική δουλειά θα έρθουν και τα καλύτερα αποτελέσματα και θα βελτιωθεί και η αγωνιστική μας εικόνα. Δεν γίνονται θαύματα από την μία μέρα στην άλλη. Σε αυτούς τους έξι μήνες, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στον φετινό προϋπολογισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας. Βρήκαμε μπροστά μας μεγάλα συμβόλαια και μεγάλο προϋπολογισμό.

Με τη σκληρή και μεθοδική δουλειά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του έμπειρου προσωπικού που έχει η ομάδα μας, κάναμε αναπροσαρμογές στα συμβόλαια και μειώθηκαν κατά 700.000 ευρώ.  Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και το προσωπικό πληρώνονται, χωρίς πολλή καθυστέρηση. Πέραν της κάλυψης του προϋπολογισμού μέχρι στιγμής, έχουμε πληρώσει 850.000 ευρώ τα οποία ήταν ευθύνη της προηγούμενης διαχείρισης.

Έχουμε επενδύσει σε βελτιωτικά έργα και εγκαταστάσεις, πέραν των 200.000 ευρώ. Νέο κατάστημα στο στάδιο Αλφάμεγα, αναβάθμιση και ανακαίνιση των αποδυτήριων στο Άλφαμέγα, δημιουργία προθερμαντηρίου εδώ στο γήπεδο για τους ποδοσφαιριστές, αναβάθμιση του γυμναστηρίου στο προπονητικό μας κέντρο, αγορά εξοπλισμού και διάφορα άλλα για την βελτίωση της καθημερινής λειτουργία της ομάδας.

Σύνολο ένα εκατομμύριο ευρώ μέχρι στιγμής, εκτός του φετινού προϋπολογισμού. Κύριοι, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Χωρίς τις παλιές εκκρεμότητες και τα χρέη της προηγούμενης διοίκηση,  σήμερα δεν θα είμασταν εδώ για να εξαγγέλλουμε οικονομικό διάβημα. Χωρίς όλα αυτά, ο προϋπολογισμός μας θα ήταν πολύ μεγαλύτερος και τα πράγματα για την ομάδα μας θα ήταν πολύ καλύτερα. 850 χιλιάδες που έχουν ήδη πληρωθεί και άλλα τόσα  περίπου που θα προκύψουν μέχρι το τέλος της σαιζόν. 150 χιλιάδες ευρώ για το εμπάργκο μεταγραφών που αφορούν την περίπτωση Σις και αυτό από την περσινή περίοδο. 2 εκατομμύρια σχεδόν προεισπραγμένα τηλεοπτικά, με αποτέλεσμα να έχουμε εμείς μειωμένα έσοδα κάθε μήνα από τα τηλεοπτικά.

Σύνολο περισσότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ. Θα μου πει κάποιος, όλα τα αυτά δεν τα γνωρίζατε; Ναι τα γνωρίζαμε.

Και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το Σωματείο μας, να μειώσουμε το χρέος, να λύσουμε προβλήματα, να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που πρέπει να δημιουργηθούν ώστε την επόμενη μέρα, τα επόμενα χρόνια, η όποια διοίκηση και ή ο όποιος ενδιαφερόμενος να βρουν τις σωστές και υγιείς βάσεις για να μπορεί να δημιουργηθεί εκείνη η δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, όπως ο κάθε ΑΕΛΙΣΤΑΣ από εμάς ονειρεύεται.

Μέχρι στιγμής, νιώθουμε ικανοποιημένοι από το έργο που έγινε και από το Διοικητικό Συμβούλιο και από το Προσωπικό, στο οικονομικό, στο  λειτουργικό και στο οργανωτικό επίπεδο. Και θα συνεχίσουμε τη καθημερινή μας προσπάθεια.

Είμαστε σήμερα εδώ, για να σας εξαγγείλουμε τρόπους με τους οποίους ο κάθε ΑΕΛΙΣΤΑΣ, ο κάθε φίλος του Σωματείου μας, ο καθένας που νοιάζεται και αγαπά την ΑΕΛ, θα μπορεί να βοηθήσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Ο καθένας όσο μπορεί και όσο θέλει.

Η ΑΕΛ είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες για να έρθουν καλύτερες μέρες για την ΑΕΛ μας. Προσωπικά και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου καλώ τον κόσμο της ομάδας μας, να προσφέρει ο καθένας το δικό μικρό λιθαράκι για να καλύψουμε ένα μέρος από τις οφειλές που βρήκαμε μπροστά μας.

Εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να βάλουμε το Σωματείο μας σε οικονομικές περιπέτειες και δεν πρόκειται να κάνουμε λάθη του παρελθόντος που θα φορτώνουν με περισσότερα χρέη το Σωματείο μας. Δεν πρόκειται να διακόψουμε συνεργασίες με ποδοσφαιριστές οι οποίες θα κάνουν οικονομική ζημιά στο Σωματείο.

Και επειδή θα ρωτήσετε είμαι σίγουρος, η ομάδα θα ενισχυθεί μεταγραφικά τον Ιανουάριο, και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τις εισηγήσεις του προπονητή μας, ο οποίος είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για το αγωνιστικό μέρος, στο πλαίσιο πάντα των οικονομικών μας δυνατότητων.

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στον κόσμο της ομάδας μας, στον ΣΥΦΑΕΛ για τη μεγάλη τους στήριξη και βοήθεια προς το Σωματείο μας. Ευχαριστούμε επίσης, το Όμιλο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών για τη δική τους στήριξη και μεμονωμένα πολλούς φίλους της ομάδας μας που είναι κοντά στη διοίκηση και μας στηρίζουν με διάφορους τρόπους.

Επίσης ευχαριστώ όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς τα μέλη των επιτροπών όλων των τμημάτων της ΑΕΛ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς μας, τους υποστηρικτές μας που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της οικογένειας της ΑΕΛ. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα αγκαλιάσουν και αυτές τις ενέργειες μας»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy