Επανέναρξη των εχθροπραξιών Ισραήλ – Χαμάς έπειτα από μια εβδομάδα ανακωχής

Η ανακωχή η οποία τέθηκε σε ισχύ την 24η Νοεμβρίου ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, έλαβε τέλος σήμερα, οι μάχες ξανάρχισαν, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στον παλαιστινιακό θύλακο.

Η ισχύς της συμφωνίας των δυο πλευρών εξέπνευσε στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποίησε πως «ξαναρχίζει τη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Ήδη περίπου μια ώρα προτού τερματιστεί η ανακωχή ακούστηκαν σειρήνες της αεράμυνας σε ισραηλινές κοινότητες γύρω από την μικρή παραθαλάσσια παλαιστινιακή περιοχή και κατόπιν ο Τσαχάλ έκανε γνωστό πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε ρουκέτα. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την εκτόξευση αυτή.

Στην πόλη της Γάζας, δημοσιογράφος του AFP άκουσε να βάλλονται δεκάδες οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού καθώς και πλήγματα ισραηλινών αεροσκαφών. Αυτόπτες μάρτυρες και ΜΜΕ προσκείμενα στη Χαμάς έκαναν λόγο, ήδη προτού λήξει η ανακωχή, για εκρήξεις και πυρά καθώς και υπέρπτηση μαχητικών και drones.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy