Σε δίκη για τις 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων της Premier League θα καθίσει η Μάντσεστερ Σίτι, με τη δίκη να ορίζεται για τα τέλη του φθινοπώρου του 2024

Έχει χαρακτηριστεί ως “η δίκη του αιώνα” στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι θα κληθεί να αντικρούσει τα επιχειρήματα και τις κατηγορίες της Premier League για 115 παραβιάσεις των κανόνων του FFP της αγγλικής αρχής τις τελευταίες 14 σεζόν (2009/2010 – 2023/2024).

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mail, οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές θα “αναμετρηθούν” ενώπιον μιας ανεξάρτητης επιτροπής, με τη διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου να κατηγορεί τους Πολίτες για 115 οικονομικές παραβιάσεις.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Premier League προέρχονται από μια πενταετή έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023. Η Σίτι αντιμετωπίζει ποινές που κυμαίνονται από “τσουχτερά” χρηματικά πρόστιμα, απαγόρευση μεταγραφών και αφαίρεση βαθμών.

Η διαδικασία βρίσκεται για την ώρα στο στάδιο της κατάθεσης των μαρτύρων, με την ετυμηγορία να υπολογίζεται να βγει πιθανώς το καλοκαίρι του 2025. Σημειωτέον, ότι οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Θυμίζουμε ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε τιμωρηθεί και στο παρελθόν για παραβιάσεις των κανόνων του FFP από την UEFA, με την ποινή να ανατρέπεται στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Μένει να φανεί κατά πόσο η απόφαση για αφαίρεση 10 βαθμών από την Έβερτον για παραβιάσεις οικονομικών κανόνων της Premier League έχει δημιουργήσει δεδικασμένο ή οι δύο υποθέσεις δεν έχουν άμεσους συσχετισμούς μεταξύ τους.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy