Οι… μεγάλες ισοπαλίες στο Champions League

Πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ προσέφερε η 5η αγωνιστική του Champions League

Πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ προσέφερε η 5η αγωνιστική του Champions League. Τα ματς που συγκένρτωσαν το ενδιαφέρον των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ήταν το Γαλατάσαράι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το Μπενφίκα-Ιντερ. Σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια σημειώθηκαν συνολικά από έξι γκολ, αλλά καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει την νίκη. Το τελικό 3-3 ικανοποίησε τους φιλάθλους, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, ότι εφέτος στο Champions League μπαίνουν πολλά γκολ.

Το 3-3, όμως, δεν είναι η μεγαλύτερη ισοπαλία που έχει καταγραφεί σε έναν αγώνα του Champions League. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε (!) φορές, δύο ομάδες έχουν σκοράρει από τέσσερις φορές και έμειναν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Το 4-4 είναι η… μεγαλύτερη ισοπαλία και πρώτη φορά καταγράφηκε το μακρινό 1955-56. Η Βόρος Λομπόγκο από την Ουγγαρία υποδεχόταν την γαλλική Ρεμς στα προημιτελικά του Κυπέλλου πρωταθλητριών με το τελικό 4-4 να προσφέρει πλούσιο θέαμα στους θεατές.

Η δεύτερη φορά που καταγράφηκε το εντυπωσιακό 4-4, ήταν τη σεζόν 2000-01 στην αναμέτρηση Αμβούργο-Γιουβέντους. Την σεζόν 2008-09 στα προημιτελικά της διοργάνωσης αναμετρήθηκαν Τσέλσι και Λίβερπουλ, με τον αγγλικό «εμφύλιο» να τελειώνει ισόπαλος, με αυτό το εντυπωσιακό σκορ. Την ίδια κατάληξη, είχε και η αναμέτρηση του 2015-16 ανάμεσα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Ρόμα, ενώ τη σεζόν 2019-20 η Τσέλσι «έγραψε Ιστορία», στην αναμέτρηση με τον Αγιαξ, καθώς έγινε η μοναδική ομάδα που έχει φέρει δύο φορές ισοπαλία με το εμφατικό 4-4.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τις… μεγαλύτερες ισοπαλίες στην Ιστορία του Champions League. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρονιά    Αναμέτρηση              Σκορ

1955-56   Βόρος Λομπόγκο - Ρεμς    4-4

2000-01   Αμβούργο - Γιουβέντους   4-4

2008-09   Τσέλσι - Λίβερπουλ       4-4

2015-16   Λεβερκούζεν - Ρόμα       4-4

2019-20   Τσέλσι - Αγιαξ           4-4

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy