Δολοφονία Κατσούρη: Σενάριο για άσκηση ποινικής δίωξης σε οπαδό της ΑΕΚ για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Ένα σενάριο θέλει τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη να προήλθε από ακούσιο χτύπημα οπαδού της ΑΕΚ και μάλιστα να αντιμετωπίζει αυτός ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη τον Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά την επιδρομή χούλιγκαν έξω από την Opap Arena, καθώς εμπλέκουν εκ νέου τον συλληφθέντα οπαδό της ΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται στα «ΤΑ ΝΕΑ» «σύμφωνα με το σκεπτικό, ο 29χρονος χτυπήθηκε με μαχαίρι από τον 35χρονο συνοπαδό του κατά λάθος, κατά τη διάρκεια της πρώτης μαζικής επίθεσης Κροατών στην οδό Κιουτάχειας, στη Νέα Φιλαδέλφεια κι ενώ προσπαθούσαν να αμυνθούν από τα χτυπήματα που δέχονταν».

Από την άλλη, ωστόσο, νομικοί επισημαίνουν ότι μια τέτοια δίωξη δεν στηρίζεται σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία καθώς η συγκεκριμένη εκδοχή παρουσιάζει λογικά κενά.

Άξιο αναφοράς, όπως επισημαίνουν τα «Νέα» είναι το γεγονός ότι για τον 35χρονο «είχαν διατυπωθεί αρχικά υπόνοιες ότι είχε χτυπήσει τον Κατσούρη στην προσπάθεια διαφυγής τους από τον χώρο της συμπλοκής. Το σενάριο αυτό είχε καταρριφθεί αφού διαπιστώθηκε ότι σταγόνες αίματος του Κατσούρη βρέθηκαν περίπου 80 μέτρα μακριά. Η νέα εκδοχή αναφέρει ότι ενδέχεται να τον είχε πλήξει στο σημείο της πρώτης εφόδου των Κροατών».

Το μαχαίρι -που παραδέχτηκε ο 35χρονος ότι του άνηκε- βρέθηκε αργότερα στην κατοχή Κροάτη χούλιγκαν στη Ριζούπολη. Όμως, τα στοιχεία που τον αποσυνδέουν από τη δολοφονία, σύμφωνα με τον νομικό του εκπρόσωπο Χριστόδουλο Γίλια, είναι «ότι δεν υπάρχει οπτικό υλικό από τη στιγμή του μοιραίου πλήγματος, ότι βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το θύμα την ώρα της επίθεσης και ότι εκείνος έβγαλε το μαχαίρι μετά την επίθεσή τους».

Μάλιστα, όπως τονίζει, «έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε άλλο ένα μαχαίρι με αίμα του 29χρονου και το οποίο δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιον ανήκε».

Τέλος, νομικοί σχολιάζουν ότι «οι σταγόνες αίματος του Μιχάλη στο μαχαίρι του 35χρομου μπορούν να εξηγηθούν γιατί πράγματι -όπως φαίνεται σε βίντεο- έτρεχε δίπλα του και μπορεί να έπεσαν σε αυτό».

Πηγή: Lawandorder.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy