Η Αυστραλία 1-0 την Παλαιστίνη, σόου Σον με Ν. Κορέα, επίδειξη από Β. Κορέα και Τατζικιστάν

Το γκολ του Σούταρ (18’) αποδείχθηκε αρκετό στην Αυστραλία για να νικήσει (1-0) την Παλαιστίνη  σε συνάντηση -στο 2ο γύρο- στη 2η αγωνιστική του 9ου  προκριματικού  ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 που διεξήχθη διεθνές στάδιο «Jaber Al-Ahmad» του Κουβέιτ, αφού ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς ανάγκσε τη μετακίνησή του από τη Δυτική Όχθη.

Όπως είχε κάνει γνωστό ημέρες  πριν το παιχνίδι η Αυστραλία, θα δωρίσει μέρος των εισόδων του αγώνα της για ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα.

Ο επιθετικός της Τότεναμ Σον Χεούνγκ-μιν, σημείωσε δύο γκολ (11 πέναλτι, 45’) και δημιούργησε το τρίτο ( Γιουνγκ 87’) καθώς η Νότια Κορέα νίκησε με 3-0 την Κίνα (3ος όμιλος)  στο Σενζέν για να  φτάσει σε δύο συνεχόμενες νίκες στην αρχή της πρόκλησης για μια θέση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ήταν η πρώτη ήττα της Κίνας μετά τη νίκη επί της Ταϊλάνδης την Πέμπτη. Οι Ταϊλανδοί ανέκαμψαν από εκείνη την ήττα και κέρδισαν με 3-2  τη Σιγκαπούρημε τον Σουπανάτ Μουεάντα να σκοράρει δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Μάνο Πόλκινγκ, που ισοβαθμεί με την Κίνα στους τρεις βαθμούς.

Ο Μοχάμεντ Αλί σκόραρε έξι λεπτά πριν από το τέλος  χαρίζοντας τη νίκη στο Ιράκ με 1-0 επί του γηπεδούχου Βιετνάμ στον 6ο όμιλο, καθώς η ομάδα του Ζέσους Κάσας έφτασε στους έξι βαθμούς.

Το Βιετνάμ παραμένει δεύτερο στην κατάταξη, αφού οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Μανίλα.

Ο Γιονγκ Ιλ Γκβαν σημείωσε χατ-τρικ καθώς η Βόρεια Κορέα κέρδισε την πρώτη της νίκη στη διαδρομή με 6-1 επί της Μιανμάρ στη Γιανγκόν, έχοντας ξεκινήσει την προσπάθειά της για μια θέση στους τελικούς την περασμένη Πέμπτη με την ισοπαλία ενάντια στη Συρία στον 2ο όμιλο .

Το Τατζικιστάν κέρδισε επίσης με 6-1 το Πακιστάν στον 7ο όμιλο στο Ισλαμαμπάντ.
Το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε δύο φορές και ισοφάρισε 2-2 το Τουρκμενιστάν στος 5ο όμιλο.

Ο αναπληρωματικός Ντάρεν Λοκ πέτυχε το μοναδικό γκολ καθώς η Μαλαισία νίκησε την Ταϊβάν στην Ταϊπέι στον 4ο όμιλο, το Μπαγκλαντές και ο Λίβανος πήραν από έναν βαθμό (1-1) στον 9ο  όμιλο στη Ντάκα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy