Έδειξε ότι μπορεί και αλλιώς… η Εθνική

Τιμητική ήττα από την Ισπανία με 3-1

Αν μη τι άλλο οι χιλιάδες που κατέκλυσαν το “ΑΛΦΑΜΕΓΑ” πανηγύρισαν με τη ψυχή τους το γκολ του Πηλέα κόντρα στους Ισπανούς με το οποίο η Κύπρος μείωσε σε 1-3 στα γκολ των Γιαμάλ, Οριαθάμπαλ και Χοσελού. Τιμητικό αποτέλεσμα για την Κύπρο που ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2024!

Σε παθητικό ρόλο η Εθνική Κύπρου στο πρώτο ημίχρονο έδωσε τον χώρο στους Ισπανούς που με το συνηθισμένο τους passing game έφταναν συνέχεια στην περιοχή της Εθνικής μας και έκαναν πολύ εύκολα φάσεις με αποτέλεσμα να σκοράρουν τρία γκολ και να χάσουν άλλες τόσες ευκαιρίες. Από το πρώτο πεντάλεπτο ο Γιαμάλ έβαλε σε θέση οδηγού την Ισπανία για να σκοράρουν και άλλοι δύο τη τριάδας της επιθετικής γραμμής των Ισπανών, ο Οριαθάμπαλ και ο Χοσελού. Από πλευράς της η Εθνική μας είχε μία και μοναδική τελική προσπάθεια με τον Κάστανο να πιάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα των Ισπανών να αποκρούει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κύπρος ήταν αρκετά καλύτερη, έγιναν οι αλλαγές και μία από αυτές ο Πηλέας μετά από ωραία ασίστ του Χαραλάμπους που πέρασε ως αλλαγή κι αυτός στον αγώνα και έδωσαν άλλη πνοή στην Εθνική μας ομάδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο κόσμος μπήκε στον αγώνα με συνθήματα αλλά και “κύμα» που έκαναν και από τις τέσσερις κερκίδες του γηπέδου.

Μετά και τα τρία λεπτά καθυστερήσεωνοαγώνας ολοκληρώθηκε στο 3-1 για τους Ισπανούς.

 

 

Κίτρινες: Κορέια, Κούσουλος, Καρώ, Σπόλιαριτς / Ρικέλμε

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Ανδρέου, Καρώ(65’ Κούσουλος), Γκόγκιτς, Λαΐφης, Ιωάννου, Χ. Κυριάκου(46΄Σπόλιαριτς), Κυπριανού(46΄Χαραλάμπους), Κάστανος, Κορέια(46΄Πηλέας), Πίττας(60΄Κακουλής).

Στον πάγκο: Παναγή, Δημητρίου, Χαραλάμπους, Κούσουλος, Λοΐζου, Κακουλλής, Πηλέας, Σπόλιαριτς, Παναγιώτου, Φιλιώτης, Γαβριήλ, Ηλία.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ: Raya, Grimaldo, Pau Torres, Le Normand, Jesus Navas, Merino, Zubinendi, Gavi, Oyarzabal (40′ Riquelme), Joselu, Yamal.

Στον πάγκο: Remiro, Unai Simon, Inigo Martinez, Morata, Fabian Ruiz, Williams, Ferran Tores, Aleix Garcia, David Garcia, Riquelme, Sancet, Carvajal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy