ΠΑΟΚ-Αμπερντίν: Πανηγυρισμοί τέλος, η πρόκριση και το απόλυτο στην Ευρώπη τον περιμένει!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αμπερντίν στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική του Europa Conference League και θέλει τη νίκη για να κλειδώσει την πρόκριση, αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες του για την πρωτιά.

Ο θρίαμβος στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελεί παρελθόν, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Αμπερντίν! Ο «δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται στην Τούμπα τη σκωτσέζικη ομάδα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League (19:45, Cosmote Sport3, bwinΣΠΟΡ 94.6, sport-fm.gr) και θέλει τη νίκη αφενός για να κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφετέρου για να διατηρήσει τις πιθανότητες του για την πρωτιά του ομίλου, η οποία δίνει την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πηγαίνει στο ευρωπαϊκό ματς με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αφού προέρχεται από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί του Ολυμπιακού, η οποία ανέβασε το ηθικό μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ διατήρησε τον «δικέφαλο του Βορρά» στις πρώτες θέσεις με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε μεγάλη μέρα τον Μπάμπα Ράχμαν, όπως και τους Μουργκ, Τόμας και Ζίβκοβιτς, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Από την άλλη, στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια «μυθική» ανατροπή στη Σκωτία κόντρα στην Αμπερντίν με 3-2 από 2-0, η οποία άρχισε με γκολ του Ντεσπόντοφ, ενώ στη συνέχεια ισοφάρισε ο Βιεϊρίνια και ο Σβαμπ την ολοκλήρωσε στις καθυστερήσεις, σε μια βραδιά που οι Σκωτσέζοι τιμώρησαν τα αμυντικά λάθη των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι στο τέλος δεν τα πλήρωσαν.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους εννέα πόντους και είναι στην κορυφή του ομίλου, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ακολουθεί στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς, με τις Αμπερντίν και Ελσίνκι να μετρούν ένα πόντο, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ με το «τρίποντο» θα κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους «αετούς» καθώς είχε βγει νικητής από το μεταξύ τους παιχνίδι.

«Δεν θέλω να μπαίνω σε συγκρίσεις. Η Αμπερντίν μία ομάδα πειθαρχημένη, δεν είναι τόσο επιθετική, αλλά έχει έντονο pressing που αν το προσπεράσεις μπορείς να βρεις χώρους, αν όχι θα βρεις δύο γραμμές παικτών. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με τον μέγιστο σεβασμό. Είναι ένα παιχνίδι που θα σηματοδοτήσει μία ενδεχόμενη πρόκριση. Η παράδοση των βρετανικών και των σκωτσέζικων ομάδων, είναι να παλεύουν τα παιχνίδια στο μέγιστο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου ο Λουτσέσκου για τις διαφορές ανάμεσα στην Αμπερντίν και τη Χαρτς.

Μοναδικό πρόβλημα ο αμφίβολος Μπάμπα, με τον Ράφα Σοάρες να φαίνεται πως έχει προβάδισμα για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στην ενδεκάδα πιθανότατα θα επιστρέψουν οι Βιεϊρίνια, Εκόνγκ.

Αναλυτικά η αποστολή: Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Βρακάς, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τζίμας, Σαμάτα

Από την άλλη, η Αμπερντίν, προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες στις εγχώριες υποχρεώσεις της, αφού επικράτησε με 4-2 της Μάδεργουελ στο πρωτάθλημα, ενώ με 1-0 και «χρυσό» σκόρερ τον Μιόφσκι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του League Cup Σκωτίας. Στο πρωτάθλημα έχει κάνει ένα κακό ξεκίνημα, αφού είναι στην 7η θέση με 12 βαθμούς μετά από 10 ματς και βρίσκεται στο -10 από την κορυφή.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες – Τσιγγάρας, Σβαμπ – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Τόμας.

Αμπερντίν (Μπάρι Ρόμπσον): Ρος – Ντέβλιν, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακένζι – Πολβάρα, Σάινι, Μπάρον, Μακγκράθ – Μιόφσκι.

Διαιτητής: Γιουτζίν Τζάγια (Αλβανία)
Βοηθοί: Ντογιάντο Μιφτάρι (Αλβανία), Ρέντι Άβντο (Αλβανία)
4ος: Ολσιόν Ιζειράι (Αλβανία)
VAR: Ντανιέλε Κίφι (Ιταλία), Μάρκο Σέρα (Ιταλία)

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy