Οι αντάρτες ζητούν εγγυήσεις για να απελευθερώσουν τον πατέρα του παίκτη της Λίβερπουλ

Ο Λουίς Ντίας ζει ημέρες αγωνίας για την τύχη του πατέρα του. Ο Κολομβιανός σταρ κράτησε «όρθια» τη Λίβερπουλ στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ», «γράφοντας» το τελικό 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων κόντρα στη Λούτον. Στην επιστροφή του στην ενδεκάδα των «κόκκινων», μετά την περιπέτεια που βιώνει με την οικογένειά του μετά την απαγωγή των γονιών του, καθώς απελευθερώθηκε η μητέρα του, αλλά ο πατέρας του παραμένει σε ομηρία, ο Ντίας αφιέρωσε το γκολ σε αυτόν.

Ο διάσημος άσος πανηγύρισε το γκολ δείχνοντας φανέλα που έγραφε «Ελευθερία για τον μπαμπά». Μετά το ματς σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε από τους αντάρτες στη χώρα του ν’ αφήσουν ελεύθερο τον πατέρα του. Ο αρχηγός του «εθνικού απελευθερωτικού στρατού» της Κολομβίας, Χοσέ Μανουέλ Μαρτίνες Κιρόζ, με γραπτή του δήλωση απάντησε πως είναι έτοιμος ν’ απελευθερώσει τον Λουίς Μανουέλ Ντίας, αρκεί να λάβει εγγυήσεις από την κυβέρνηση της χώρας:

«Η περιοχή είναι γεμάτη από τον κυβερνητικό στρατό και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα ασφαλείας για την απελευθέρωση του Ντίας. Η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει να γίνει με ασφάλεια για εμάς και τον ίδιο η επιστροφή στην οικογένεια του. Αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας, τότε θα υπάρξει πιθανότατα πρόβλημα. Κατανοώ πλήρως την αγωνία της οικογένειας του και ισχύει η δέσμευση μας για την άμεση απελευθέρωση του, αρκεί να λάβουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις από την κυβέρνηση ώστε ν’ αποσυρθούν οι στρατιωτικές μονάδες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy