“ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ. ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ”(pics)

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε ενάντια στη Βία σήμερα(18/10) στο χώρο του Λανιτείου Θεάτρου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού, το Λανίτειο Λύκειο, το Αθλητικό Λύκειο και η Ιερά Μητρόπολής Λεμεσού στο θέατρο του Λανιτείου.

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των διευθυντών των δύο σχολείων, για να ακολουθήσει ένα συγκλονιστικό βίντεο τεσσάρων λεπτών με αναφορά σε όσους έπεσαν θύματα στην Ελλάδα, της οπαδικής βίας με νωπές ακόμα στη μνήμη όλων μας, τις δολοφονίες των Άλκη Καμπάνου και Μιχάλη Κατσούρη. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι καλεσμένοι που χαιρέτησαν την όλη εκδήλωση στέλνοντας το μήνυμα τους ενάντια στη Βία. Οι χαιρετισμοί ξεκίνησαν με τη Μαρία Μάρκου, αθλήτρια στους παραολυμπιακούς αγώνες άρσης βαρών και μέλος τόσο του Απόλλωνα, όσο και της Εθνικής ομάδας Καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα.

Ακολούθησαν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, από πλευράς Απόλλωνα ο Πάμπος Πίττας και γενικός αρχηγός της Ακαδημίας της ομάδας, ο Σίμος Κρασιάς από πλευράς ΑΕΛ και ο Γιώργος Μερκής που εκπροσώπησε τον ΠΑΣΠ. Στη συνέχεια το μήνυμα τους έστειλαν οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, Λένος Σωφρονίου, τερματοφύλακας από πλευράς Άρη και ο Γάλλος επιθετικός της ΑΕΖ, Νικολά Ντιγκινί.

Ακολούθησαν οι δύο εισηγήσεις από τους εκλεκτούς καλεσμένους, Έλενα Αβραάμ, Αθλητική ψυχολόγος και πατέρα Χρήστο Μήτσιο(ΠΑΠΑ ΠΑΟΚ) για το φαινόμενο της βίας, τις μορφές της, περιστατικά αλλά και τρόπους απαλλαγής. Η συνέχεια περιελάμβανε σχετικές ερωτήσεις, επισυνάψεις και παρατηρήσεις, ενώ η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μαθητές του σχολείου – ποδοσφαιριστές σε ομάδες της Λεμεσού να ανεβαίνουν στη σκηνή με τα χέρια ενωμένα και τις φανέλες των ομάδων τους, ΑΕΛ, ΑΕΖ, Απόλλων, Άρη και Καρμιώτισσας στέλνοντας το μήνυμα της όλης εκδήλωσης ότι μπορεί να μπει το “λιθαράκι” για να αλλάξει το καταδικαστέο φαινόμενο της Βίας στους αθλητικούς χώρους και όχι μόνο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy