Αρχίζει με ντέρμπι το 47ο πρωτάθλημα Α Γυναικών

Απόψε(17/10) στην «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ» ο Απόλλωνας υποδέχεται την Ανόρθωση

Με το παραδοσιακό ντέρμπι Aπόλλων – Ανόρθωις στην «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ» και το εξαιρετικά ενδιαφέρον αγώνα ΑΕΚ – Lemesos Volleyball στο «ΚΙΤΙΟΝ» αρχίζει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 το 47ο πρωτάθλημα Γυναικών Α Κατηγορίας «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ». Οο δυο αγώνες αρχίζουν στις 20:00. Ο αγώνας ΑΕΚ – Lemesos θα διεξαχθεί στις 21.10.2023.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν η AEK Λάρνακας, η Robo Markets ΑΕΛ Λεμεσού, η Aνόρθωσις Αμμοχώστου, Απόλλων Λεμεσού, η Lemesos Volleyball, η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου και η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως.

Οι έδρες των ομάδων
ΑΕΚ Λάρνακας: ΚΙΤΙΟΝ
Robo Markets AΕΛ: ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ: ΣΩΤΗΡΕΙΟ
ΑΠΟΛΛΩΝ: ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ
LEMESOS VOLLEYBALL: ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ:ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. :ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

«ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ»: AΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Παραδοσισκό ντέρπι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με δυο ομάδες που μετρούν συνολικά 13 τίτλους πρωταθλήματος (7 Ανόρθωσις – 6 Απόλλων). Σαφώς θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί το πρωτάθλημα και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν την τετράδα γι’αυτό θα επιδιώξουν τις νίκες στα ντέρμπι.
Ο Απόλλων διατήρησε την περσινή του βάση στηριζόμενος και στις Ακαδημίες του. Οι «γαλάζιες» ποντάρουν πολλά στη Θέα Χριστοφόρου ενώ στο ρόστερ βρίσκονται οι Lisdsay Stalzer από τις ΗΠΑ και η Βουλγάρα πασαδόρος Nikol Milanova. Χωρίς συζήτηση στόχος στην πρεμιέρα είναι οι τρεις βαθμοί.
H Aνόρθωσις στην μετά Κάλια Βασιλείου εποχή θέλει να επιστρέψει στις διακρίσεις. Η ομάδα της Αμμοχώστου ενισχύθηκε αποκτώντας την κεντρική Vikroria Young, την ακραία Υeny Murillo, τη διαγώνιο Κουβανή Flores Stables και κράτησε την Αμερικανίδα Ardila. Στη τεχνική ηγεσία παραμένει ο Πολωνός Piotr Matela. Η έξοδος στη Λεμεσό είναι δύσκολη αλλά η Ανόρθωσις πάει με στόχο το τρίποντο.
Τον αγώνα θα σφυρίξουν οι Ι. Μιτσής – Κ. Κογιώνης.


To Σάββατο 21.10.2023, στο «ΚΙΤΙΟΝ»: AEK – LEMESOS VOLLEYBALL

Ένα άκρως ενδιαφέρον αγώνα περιλαμβάνει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος αφού στο «ΚΙΤΙΟΝ» η νεοφώτιστη και φιλόδοξη ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την επίσης φιλόδοξη Lemesos Volleyball.

H ομάδα της Λάρνακας θέλει να κάνει έντονη την παρουσία της και με νίκη στην πρεμιέρα στέλλει μηνύματα. H AEK έχει νέο προπονητή τον Ελλαδίτη Μανώλη Πρασανάκη. Η ομάδα των «κιτρινοπρασίνων» προχώρησε στην απόκτηση της Κουβανής Islen Castillo που την περασμένη σεζόν άφησε καλές εντυπώσει στον Άρη Πολεμίου. Στη Λάρνακα μετακόμισε η Ελλαδίτισσα Κατερίνα Βλάχου. Μετά από αρκετά χρόνια πορείας σε Απόλλωνα και Ανόρθωση επέστρεψε στην ΑΕΚ η Άντρεα Χαραλάμπους, ενώ στα «κιτρινοπράσινα» κτύθηκε και η Έλενα Τσουτσούκη.

Η Lemesos Volleyball παει στη Λάρνακα με στόχο τη νίκη που θα έχει διπλή σημασία απέναντι σε μια ομάδα που ίσως έουν τους ίδιους στόχους. Οι «ροζ» βασίζονται στα ταλέντα τους αφού τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομάδας είναι από τα καλύτερα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 20:00 λόγω διεθνούς αγώνα καλαθοσφαίρισης στην αίθουσα Κίτιον.
Τον αγώνα θα σφυρίξουν οι Μ. Κοκκωνή και Χ. Αλεξάνδρου.

Η Νέα Σαλαμίνα εξασφάλισε τη νίκη επί του Άρη Πολεμίου με 3-0 χωρίς αγώνα. Το παιχνίδι Ολυμπιάδα – Robo Markets ΑΕΛ θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 20:00 λόγω των ευρωπαίκών υποχρεώσεων της Ολυμπιάδας Ν.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy